*Nettavisen* Sport.

- Har vært feig som ikke har brukt ham

Foto: Montasje: Scanpix / Vif-fotball.no

Merk deg dette navnet - hvis du klarer.

28.04.13 21:59

VÅLERENGA - AALESUND FK 2-1:

ULLEVAAL (Nettavisen): 19 år gamle Marcel Wawrzynkiewicz har imponert på trening og fikk sin Vålerenga-debut i cupkampen mot Frigg tidligere denne måneden.

Etternavnet er neppe fotballkommentatorens drøm, og lagkameratene i Vålerenga har også gitt uttrykk for at det er særdeles vanskelig å uttale navnet til høyrebacken.

- Han var formidabel
Også trener Kjetil Rekdal synes at «Marcel» får være godt nok enn så lenge. Å mene noe om 19-åringens prestasjon i tippeligadebuten mot Aalesund, var langt enklere.

- Han var formidabel. Det er mulig vi har vært litt feige som ikke har turt å bruke ham før. Jeg bestemte meg ganske tidlig denne uka for at han skulle spille. Det traff vi utrolig bra med, sier Rekdal til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Vålerenga-sjefen var glad og lettet etter den viktige trepoengeren mot gamleklubben og ga den unge debutanten et solid skussmål.

- Han er aggressiv, hurtig, klok og kan sikkert slippe seg løs enda mer i framtida.

- Er du overrasket over at han leverer så bra i debuten?

- Ja, det kan slå begge veier. Jeg kaster ham jo til ulvene, men det gjorde jeg med Jan (Lecjaks, red.anm.) og. Han gjør også en god kamp i dag. Han blir bedre og bedre. Vi er veldig kjappe i Norge til å avskrive folk og sette folk opp mot hverandre, altså. Det må vi slutte med, mener Rekdal.

- Og Marcel kan regne med å få flere sjanser i de neste kampene?

- Ja, det skal vi ikke utelukke. Det er klart at jeg tar ikke ut noe lag til neste kamp nå, men han gjorde det bra i dag.

Solli på tribunen
Selv var unggutten godt fornøyd med sin Vålerenga-debut i Tippeligaen.

- Det var morsomt å spille i dag, og fikk til og med tre poeng. Det kunne ikke vært bedre og det var gøy å spille foran Klanen, sier Wawrzynkiewicz til VIF-fotball.no.

Da Wawrzynkiewicz fikk sjansen fra start, ble Jan Gunnar Solli plassert på tribunen. Det forklarer Rekdal slik:

- I og med at vi bestemte oss for å bruke Marcel, måtte vi velge mellom Jan Gunnar og Joachim (Thomassen, red.anm.) i troppen. Vi kunne ikke ha Pippo Gonzalez og to backer i troppen. I og med at Simon kunne gå til høyre, ble Jan Gunnar utenfor troppen. Det er slike valg jeg må ta når jeg har flere å velge mellom, sier Rekdal til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vegard Grøtt / Scanpix

Ogudes utfordring
Også på midtbanen har Kjetil Rekdal i utgangspunktet godt med spillere å velge mellom. Men når både Christian Grindheim og Kristofer Hæstad måtte forlate banen med skade, ser det tynnere ut.

Med et nytt gult kort, nærmer også Fegor Ogude seg en ny karantene. Rekdal er klar på hvor problemet ligger for nigerianeren.

- Det fordi han begynner å bli sliten. Han orker ikke flytte seg nok og der er utfordringen.

- Når Christian og Doffen går ut og Fegor blir sliten, må vi legge oss lavere, for vi klarer ikke å stå opp med det samme presset lenger. Så begynner han å gjøre feil, mister ballen og lager et unødvendig straffespark.

Straffespark og mål imot til tross, Vålerenga tok tre viktige poeng og leverte årsbeste mot Aalesund lørdag.

Det blir viktig for laget å ta med seg inn i en mai måned, når det skal spilles hele sju kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag