Gå til sidens hovedinnhold

- Har vokst etter rasismeanklagene

Andre Villas-Boas mener John Terry har taklet rasismetiltalen på en ypperlig måte.

TOTTENHAM - CHELSEA 1-1

Tottenham og Chelsea delte poengene broderlig i London-derbyet på White Hart Lane torsdag kveld.

Akkurat dét er nok to managere i Manchester rimelig fornøyd med. Avstanden fra Manchester United ned til Tottenham er nå sju poeng og kampen om ligagullet ser i øyeblikket ut til å bli en kamp mellom Manchester United og Manchester City.

- Terry har vokst
Emmanuel Adebayor var nær ved å bli den store helten på overtid, men da var John Terry på plass og reddet skuddet på streken. Den engelske landslagskapteinen leverte en strålende kamp, til tross for at han har hatt mye mer enn fotball å tenke på denne uken.

Onsdag tiltalte britiske påtalemyndigheter Terry for å ha kommet med rasistiske kommentarer mot QPRs Anton Ferdinand i oktober. Andre Villas-Boas er strålende fornøyd med hvordan Terry har taklet problemene.

- Han har vært god hele denne sesongen. Etter at den situasjonen oppsto (rasismebeskyldningene fra Ferdinand red.anm.) har han bare blitt bedre. Han har vokst og er en god leder for laget, sa Villas-Boas da han blir intervjuet på TV2.

Chelsea-sjefen var godt fornøyd med å få med seg ett poeng, selv om han mener Chelsea kunne fått med seg alle tre.

- Det var et greit resultat. Det var en moralsk seier. Vi fikk vist våre tekniske kvaliteter og klarte å holde ballen i laget, selv på en vanskelig bortebane som White Hart Lane. Det er veldig synd at vi havnet under, men vi hadde nok muligheter til å vinne, sa portugiseren.

- Mistet balansen i laget
Harry Redknapp sa seg også fornøyd med ett poeng, men mener at tapet av Rafael van der Vaart var avgjørende for at Spurs mistet kontrollen på kampen.

- Vi begynte fantastisk bra og scoret tidlig. Chelsea var gode i andre omgang, men vi mistet Rafael og da mistet vi også balansen i laget. Vi hadde mange gode sjanser og kunne vunnet, men uavgjort er greit, sa Redknapp.

Tottenham startet kampen på imponerende vis og dominerte duellspillet og ballinnehavet de første ti minuttene.

En herlig takling fra Sandro, satte i gang Gareth Bale på venstrekanten etter åtte minutter. Waliseren gjorde som så mange ganger før og spurtet forbi motstanderens back - i dette tilfellet José Bosingwa.

Foran mål ventet Emmanuel Adebayor og ekspederte det perfekte innlegget i nettet bak en utspilt Peter Cech til 1-0.

Chelsea var nær ved å slå tilbake noen minutter senere, men Brad Friedel var med på notene da Juan Mata forsøkte seg fra seksten meter.

Hands på Cole?
Uttellingen kom for bortelaget da Ashley Cole, noe heldig, fikk med seg ballen med hånden og slo inn til Daniel Sturridge. Angrepsspilleren gjorde ingen feil og bredsidet inn utligningen for Chelsea.

Hands-situasjonen med Cole vil nok bli diskutert, men Howard Webb sto godt plassert og vinket spillet videre.

Bare fem minutter senere viste Didier Drogba glimt av gammel storhet da han tok ned et innlegg på brystet inne i sekstenmeteren og klinte ballen i stolpen.

Ved pause ble Rafael van der Vart tatt av banen og erstattet av Roman Pavlyutsjenko. Russeren klarte ikke å utmerke seg nevneverdig.

Gigantsjanser for Ramires
Den andre omgangen åpnet kaotisk med store avstander mellom lagdelene hos begge lagene. Chelsea prøvde seg gang på gang fra distanse uten å lykkes.

Etter at timen var spilt havnet ballen i mål via skulderen til Adebayor, men linjemannen hadde allerede vinket av for offside.

Nærmest scoring i andre omgang var Ramires. Brasilianeren fikk to gigantiske muligheter, men lyktes verken alene med Friedel eller da han fikk stå helt alene i feltet og heade fra ti meter.

I jakten på vinnermålet ble Fernando Torres sendt på banen til fordel for Didier Drogba, med et snaut kvarter igjen å spille. Spanjolen fikk imidlertid aldri muligheten til å tegne seg på scoringslisten.

To Chelsea-skader
Da John Terry ble reddende engel for Chelsea og reddet Emmanuel Adebayors forsøk på tampen, endte det 1-1.

Dermed beholder lagene sine posisjoner på henholdsvis tredje- og fjerdeplass i Premier League.

Poenget var langt fra lettkjøpt for Chelsea, og Andre-Villas Boas er neppe fornøyd med at Bosko Ivanovic og John Obi Mikel måtte forlate banen med skade.

Neste oppgave for Chelsea blir Fulham på Stamford Bridge andre juledag, mens Tottenham møter Norwich borte dagen etter.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget