RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hardeste jeg har opplevd

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)
Sist oppdatert:
Tore Reginiussen om de første to ukene som Schalke-spiller.

21. desember skrev Tore Reginiussen under for tyske Schalke 04. Dermed gikk han fra et Tromsø i økonomiske problemer til gullkamp i Bundesliga. Tre uker senere har han scoret sitt første mål for klubben, spilte i tre treningskamper og også fått merke at han har kommet til et helt annet nivå enn det han var en del av i Tippeligaen.

- Det er uten tvil det hardeste jeg har vært med på, sier Reginiussen til Nettavisen.

- Vi har kjørt på med opptil tre treningsøkter hver dag. Det har vært mye løping og fysisk trening. Det har vel vært meningen at man skal legge grunnlaget for resten av sesongen i denne pausen. Overgangen fra juleferie til dette har vært særdeles hard, og jeg har gått med konstant stive bein.

- Nå har jeg også blitt syk. Det er noe influensaliknende greier. Flere har hatt det, men heldigvis skal det ikke være langvarig.

Debuterte med mål
Reginiussen fikk en drømmedebut for klubben. Da spillerne møttes første dag etter ferien, lille nyttårsaften, ble halve troppen sendt til en innendørsturnering i Oldenburg. Der scoret nordmannen ett av målene da Schalke gikk helt til topps, etter seirer mot nederlandske Vitesse, Wolfsburg og et sammensatt lag fra Bremen. Så reiste laget til Spania for den knallharde oppkjøringen. Der ble det først 5-5 i en treningskamp mot Fortuna Düsseldorf. Så ble det 14-0 mot et spansk 5. divisjonslag.

Til slutt ble det 0-2-tap for St. Pauli i søndagens generalprøve før vårsesongen. Vårsesongen starter nemlig med hjemmekamp mot Nürnberg kommende helg.

- Men resultatet i de treningskampene har ikke vært det viktigste. Jeg har hatt inntrykk av at kampene mest var å regne som én ekstra treningsøkt, sier Reginiussen.

Det er ikke bare den knallharde treningen - og nivået på medspillerne - som imponerer. Søndag spilte Schalke altså treningskamp borte mot St. Pauli. I snøvær. Likevel var det stappfullt, og 20.000 på tribunene.

Da fikk Reginiussen spille de siste 45 minuttene som venstreback.

- Lysten på den rollen hvis du får den?

- Hehe. Det var litt uvant. Jeg har ikke spilt det før. Men for min del handler det nå om å komme inn i gruppa. Bare det å være med i treningskamper er veldig nyttig for meg. Så får vi ta det som kommer etter hvert.

- Er du med i troppen mot Nürnberg?

- Det aner jeg ikke.

Gir opp gullet
Schalke ligger ett poeng bak serieleder Bayer Leverkusen etter første halvdel av Bundesliga. Likevel er det ikke gullet Reginiussens nye klubb går for. Trener Felix Magath senker forventningene så mye han kan, og utelukker egentlig fullstendig at Reginiussen kan feire med gull rundt halsen i mai.

- Vi skal gjøre så godt vi kan, men vi kan ikke forvente å ta like mange poeng til våren som vi tok denne høsten. Målet er å komme blant de 5-6 beste. Det kan jo gi oss en plass i Europa League neste år, sier Magath.

- Laget er rett og slett for ungt til å vinne ligaen. Vi er ikke klare for det. Nå handler det i stedet om å få plass en struktur som kan sørge for at tittelen ender hos Schalke igjen i løpet av to-tre år, legger han til.

Tysk presse håper nok uansett at Reginiussen får sjanser underveis. Med et fornavn som er det samme som det tyske ordet for «mål», har avisene allerede grepet sjansen.

- Det stemmer. Det har allerede vært noen vittige ordspill i de tyske avisene, sier Altaværingen.

Vel vitende om at nye ordspill i de tyske avisene vil bety at han lykkes i Schalke-trøya.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere