*Nettavisen* Sport.

- Hareide signerte for Start

Foto: Erlend Aas/Scanpix (Scanpix)

Men så fikk han kalde føtter.

03.01.09 23:09

I lørdagens papirutgave av Fædrelandsvennen kommer det fram at tidligere landslagssjef Åge Hareide, hadde signert en intensjonsavtale med Start, mens han fortsatt var trener for Norge.

Tidlig i desember 2008 skal Hareide nemlig ha sagt ja til å overta jobben som ny trener i Start «innenfor visse økonomiske og tidsmessige rammer, når tiden som landslagssjef var over», skriver Kristiansand-avisen.

Ikke datofestet
Avtalen datofestet imidlertid ingenting, og Hareide hadde ikke gitt noen signaler på når han ville bli ledig til å tiltre i jobben på Sør Arena.

For Hareide passet det best sommeren 2009, ettersom håpet om norsk VM-plass da ville være ute. Skulle Norge kvalifisere seg til VM, ville det ikke være aktuelt å tiltre stillingen før gjennomført VM-sluttspill i 2010.

Start på sin side, var ikke villig til å vente månedsvis med å få på plass en erstatter for Arne Sandstø.

Fikk kalde føtter
6. desember – to dager etter at han undertegnet intensjonsavtalen med Start-leder Jan Oddvar Skisland under et møte i Oslo – skal Hareide imidlertid har ringt til Skisland og trukket sitt kandidatur.

Ytterligere to dager senere trakk Hareide seg som sjef for det norske landslaget. Han begrunnet avgjørelsen med manglende motivasjon.

Start ansatte Knut Tørum som ny hovedtrener kort tid etter.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag