RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hareide vraker Basma

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
HOSLE (TV 2 Nettavisen): Åge Hareide gjør trolig tre endringer på laget til onsdagens kamp mot Hviterussland. Jon Inge Høiland overtar trolig på høyrebacken for Christer Basma.

Christer Basma ble syndebukken da Italia avgjorde mot slutten av lørdagens kamp.

- Det var en gigantfeil av Christer, og det vet han selv. Han sto helt ute av posisjon, sa Åge Hareide etter kampen. Mot Hviterussland i morgen velger trolig landslagssjefen Jon Inge Høiland fra start. Og Malmö-spilleren lover å gripe sjansen.

- Det ser lovende ut, ja. Jeg er kjempeglad hvis jeg får spille. Det er jo derfor alle er her, sier han til TV 2 Nettavisen.

- God i Malmö
Hareide synes 26-åringen har prestert bra den siste tiden, og mener han er moden for oppgaven.

- Jon Inge er en god defensiv spiller, han har god fart og vi vet han har gjort en veldig god jobb i Malmö. I dag ønsket jeg å drille ham i rollen på høyrebacken, men det betyr ikke dermed at han går inn på laget, sier en som alltid hemmelighetsfull Åge Hareide til TV 2 Nettavisen.

Rusfeldt på topp
Men mot Italia stilte landslagssjefen med de samme elleve som han drillet på den siste formasjonstreningen dagen før kampen. Dersom han gjør det samme denne gang, stiller Norge med dette laget i morgen (4-4-2-formasjon):

Espen Johnsen - Jon Inge Høiland, Vidar Riseth, Claus Lundekvam, John Arne Riise - Jan Derek Sørensen, Petter Rudi, Magne Hoset, Morten Gamst Pedersen - Frode Johnsen, Sigurd Rushfeldt.

Kapteinen usikker
Det største usikkerhetsmomentet er plassen ved siden av Magne Hoset sentralt på midtbanen. Kaptein Martin Andresen var i ettermiddag på fødestuen mens lagkameratene trentepå Hosle-banen.

- Vi får ta stilling til hvorvidt Martin spiller senere i dag. Ikke så mye på grunn av Italia-kampen, men først og fremst på grunn av omstendighetene rundt ham. Martin har hatt en kort natt i natt, men det er mye opp til ham selv, sier Hareide.

- Han er sugen på å revansjere seg. Han ba blant annet om å få videoen av Italia-kampen for å gå gjennom den selv, forteller landslagssjefen.

PS! Thomas Myhre gjennomførte hele tirsdagens trening, tilsynelatende uten problemer. Dermed sitter Sunderland-keeperen trolig på benken i morgendagens kamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere