*Nettavisen* Sport.

- Heldig som ikke fikk sparken

Foto: AFP/Scanpix

... og nå tror Chelsea-sjef Ancelotti at gullet er innen rekkevidde.

21.03.11 07:47

Søndag kveld handlet om mer enn Anthony Ujahs fire mål og Kim Ojos kanondebut. Chelsea vant den uhyre viktige hjemmekampen mot Manchester City i Premier League, og krøp med det opp på tredjeplass i den engelske serien.

Les mer om kampen her.

Den dårlige perioden i vinter, som gjorde Chelsea akterutseilt akterutseilt i gullkampen, førte til en rykteflom og meldinger om at Chelsea-manager Ancelotti var ferdig eller på vei bort fra Stamford Bridge. Etter kampen innrømmet Chelsea-manageren at han fort kunne sett søndagens kamp fra sofakroken.

- Jeg vet veldig godt at dette laget var i dvale i to måneder, og på den tiden hadde jeg fantastisk støtte fra laget. Mange trenere som har et lag som sover i to måneder, ville sett kampen hjemme og arbeidsledig. Jeg er her ennå, heldigvis, sier Ancelotti ifølge The Guardian.

Styreformann i Chelsea, Ron Gourlay , ville ikke svare på om Ancelotti nå er trygg på trenerjobben. Før søndagens kamp sa han dette til BBC:

- La oss se hvor vi er i mai, så får vi bedømme treneren og andre i klubben, uttalte Gourlay.

Det er ingen tvil om at seieren over City gir Ancelotti mer arbeidsro.

Nå vil han heller ikke avskrive Chelsea i gullkampen, og sier ifølge BBC at Chelsea kan vinne gull om de skulle klare å vinne sine ni siste kamper i Premier League. I skrivende stund ligger Chelsea ni poeng bak serielederne fra Manchester, med én kamp mindre spilt.

En spiller Chelsea setter sin lit til for at de skal ha mulighet til å vinne de ni siste kampene, er Fernando Torres. Spanjolen har ennå ikke scoret siden overgangen fra Liverpool i slutten av januar.

- At Fernando Torres ikke scorer betyr ingenting. Med Fernando i laget har vi vunnet alle kampene vi har spilt, med unntak av Liverpool-kampen. Han må bare fortsette, og trenger ikke miste selvtilliten over dette. Jeg har ikke spurt ham om å score, men om å bevege seg godt, og det har han gjort. Vi må være tålmodige med ham, og det må han være selv. Målet vil komme, sier Ancelotti.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag