RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BLIR GJENVALGT? Sepp Blatter er favoritt til å inneha tittelen FIFA-president også etter valget senere i år.
BLIR GJENVALGT? Sepp Blatter er favoritt til å inneha tittelen FIFA-president også etter valget senere i år. Foto: Dmitry Lovetsky (Ap / NTB scanpix)

- Hele Afrika støtter Blatter

Det svinger trolig FIFA-valget i sveitserens favør.

Sepp Blatter har mange utfordrere når FIFA skal velge president i mai, men den omstridte sveitseren trenger ikke å være redd for å miste stemmene fra Afrika.

Det sier afrikanske fotballedere til nyhetsbyrået Reuters.

- Afrika stiller seg bak Blatter. Han er meget populær på kontinentet, sier Kwesi Nyantakyi, president i det ghanesiske fotballforbundet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Blatter får fire utfordrere til presidentvervet i FIFA, men mye taler for at sveitseren får en femte periode som FIFA-president.

Utfordrerne er Michael van Praag, sjef for det nederlandske forbundet, tidligere FIFA-leder Jerome Champagne, den jordanske prinsen Ali Bin Al-Hussein og tidligere toppspiller David Ginola.

Afrika har 53 stemmer i valget.

- Det afrikanske kontinentet er bak ham. Vi støttet ham formelt allerede i fjor, sier sørafrikanske Molefi Opliphant, som er en av lederne i det afrikanske fotballføderasjonen (CAF). (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere