RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hele verden ser på Barcelona som favoritt

Foto: NTB scanpix / Afp / Josep Lago / Jose Jordan
Sist oppdatert:
Det er klart for første duell mellom Carlo Ancelotti og Tata Martino.

Når Barcelona tar i mot Real Madrid lørdag kveld på Camp Nou er det den 226. gangen de to lagene møtes.

I de 225 kampene som allerede er spilt har de to lagene spilt uavgjort 48 ganger, mens Real Madrid har vunnet 90 av kampene mot Barcelonas 87.

Både Carlo Ancelotti og Tata Martino tok over Real Madrid og Barcelona før denne sesongen og de får begge sine debuter i El Clásico-sammenheng lørdag.

- Bale er klar
Et av de store samtaleemnene før lørdagens gigantoppgjør har vært om Gareth Bale vil få tillit fra start for «Los Blancos» mot rivalen.

- Det vet jeg ikke enda, men han er klar for å spille, sier Real Madrid-manager Carlo Ancelotti på pressekonferansen fredag ifølge AS.

Italieneren utelukker ikke at Bale kan starte lørdagens oppgjør mot Barcelona.

- Han er klar og vi kommer til å få se en svært god Gareth Bale.

LES:Topp fem El Clásico-minner!

Barcelona har startet sesongen på godt vis og er ubeseiret etter de første ni serierundene. Katalanerne ligger på en 1. plass et poeng foran serietoer Atletico Madrid og tre poeng foran Real Madrid.

- Hele verden ser på Barcelona som favoritt til denne kampen, men det er ikke nødvendigvis negativt for oss, sier Ancelotti.

Barcelona-trener Gerardo «Tata» Martino er uenig med italieneren.

- Jeg tror ikke det er noen favoritt i «Los Clásicos». Hvert lag spiller sitt spill, og det eneste jeg bryr meg om er at Barcelona spiller god fotball, sier han til AS.

Usikker på spissplassen
Real Madrid-supportere både i Spania og i andre land har lenge utttrykt at Karim Benzema trenger å plasseres på benken til fordel for unggutten Alvaro Morata.

(Saken fortsetter under bildet)

I en undersøkelse sportsavisen AS gjorde i september ønsket hele 86% av fansen at Morata skulle starte framfor franskmannen.

LES:- Benzema trenger en «reality check»

Carlo Ancelotti vil ikke avsløre hvem av de to han velger å starte med i rivaloppgjøret.

- Morata er i bedre form nå fordi Benzema er sliten etter den gode jobben han gjorde mot Juventus. Mot Barcelona trenger vi kvalitet, ikke bare det fysiske, og det er viktig med erfaring i slike kamper.

Mens Ancelotti ikke har fastsatt sitt lag enda, ønsket ikke Martino å uttale noe om hvem som skal starte mot Real Madrid.

- Laget som skal starte El Clasico har vært klart i flere dager, sier Martino.

(Saken fortsetter under bildet)

Ingen av trenerne ønsket å si for mye om motstanderens spillestil eller spillere på pressekonferansen, men Ancelotti våget seg til en liten kommentar om Neymar.

- Barcelona har den samme filosofien de hadde i fjor. Nå har de en ny trener og har hentet inn Neymar, så deres offensive spill er nok blitt bedre, mener Ancelotti.

- Det er en viktig kamp og vi må ta tre poeng, men det er ikke denne kampen som vil avgjøre ligaen.

Barcelona og Real Madrid møtes lørdag klokken 18:00 på Camp Nou i Barcelona. Kampen kan du følge i Nettavisens Livesenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere