*Nettavisen* Sport.

- Hele verden vil rase sammen

Foto: AFP/Scanpix

Søndagens «El Clasico» er utrolig viktig for Real Madrid.

Søndag er det igjen duket for storoppgjøret «El Clasico». Barcelona tar imot erkerival Real Madrid til dyst på ærverdige Camp Nou.

Oppgjøret er ansett som en av de aller største «hatkampene» i Europa, og det blir stort sett alltid dramatisk, underholdende og ampert når de to klubbene møtes. Søndagens møte er også svært viktig, spesielt for Real Madrid. Hovedstadsklubben ligger allerede åtte poeng bak rivalen på tabellen, og bør derfor vinne på bortebane.

Forrige sesong ledet hovedtrener José Mourinho den kongelige klubben til seriegull i La Liga, men skal laget gjenta bedriften denne sesongen må poengene høstes hyppigere.

- Stopper verden
I likhet med de fleste andre som er glad i fotball, gleder den portugisiske treneren seg til møtet mellom de to rivalene.

- Når Barcelona møter Real Madrid, så stopper verden opp. Vi elsker disse kampene, og det gjør Barca også. Det er mye mer enn en vanlig ligakamp, sier Mourinho ifølge Bein Sport.

Den tidligere Chelsea- og Inter-treneren mener at hans menn har fått en litt svak start på sesongen, fordi det er mer press på spillerne når de er regjerende mestere.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Forrige sesong var vi ikke mestere. Jeg tror sesongåpningen denne sesongen er et resultat av den prestisjen det innebærer å være regjerende mester, sier Mourinho.

I Champions League har Real Madrid gjort det bedre, og står med full pott etter to gruppekamper. Mourinho vet også at denne turneringen er svært viktig denne sesongen.

- Vi er nødt til å komme oss til kvartfinale eller semifinale. Klarer vi det, så kan alt skje. Men forskjellen mellom seier og tap er så liten i den turneringen, sier treneren.

- Verdens beste
Mourinho har den siste tiden snakket mye om at han ønsker å returnere til England når han har gjort jobben i Madrid. Det skjer imidlertid ikke med det første.

- Jeg var veldig lykkelig i London, og vil dra dit igjen. Etter det jeg gjorde i Chelsea og Inter, var det bare Madrid som manglet på CV-en min. Nå prøver jeg å gjøre mitt beste her.

- Jeg har signert en fireårskontrakt med Real Madrid fordi det er verdens beste fotballklubb. Akkurat nå nyter jeg å være trener her, sier portugiseren.

Real Madrid har som nevnt fått en litt tung start på ligasesongen og ligger bare som nummer seks etter seks serierunder. Mourinhos menn har alt tapt to kamper i høst.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

- Et stort problem
Tabellsituasjonen får tidligere Barcelona-helt Johan Cruyff til å reagere. Legenden tror at med tap søndag, så kan Real Madrid være hektet av i gullkampen.

- Vanligvis vet man ikke hva som kommer til å skje, men denne gangen tror jeg Real Madrid er i mer trøbbel enn noen gang, sier Cruyff ifølge Sky Sports.

- Taper de denne kampen, vil det være som om hele verden raser sammen for dem. Madrid vil gjøre alt i sin makt for å forhindre dette, sier nederlenderen.

Cruyff tror presset vil bli enormt på Mourinho om det skulle bli tap søndag.

- Taper Real så vil Mourinho ha et stort problem. Det finnes ingen unnskyldning for å ligge så langt bak Barcelona etter sju kamper, sier Barcelona-legenden.

Kampen mellom Barcelona og Real Madrid har avspark søndag klokken 19.50 og kan følges minutt for minutt i Nettavisens livesenter .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.