- Helt ærlig, så er det tøft

UTE AV TROPPEN: Craig Henderson, her fra kampen mot Molde på Nadderud sist sesong, er utelatt fra Stabæk-troppen fordi det er for mange utlendinger på laget.

UTE AV TROPPEN: Craig Henderson, her fra kampen mot Molde på Nadderud sist sesong, er utelatt fra Stabæk-troppen fordi det er for mange utlendinger på laget. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Craig Henderson skyves ut av Stabæk-laget fordi det er for mange utlendinger i stallen.

Sist helg signerte Stabæk den belgiske midtbanespilleren Yassine el Ghanassy fra Gent, få dager før overgangsvinduet i Tippeligaen stengte for våren.

Det var samtidig den ellevte spilleren i Stabæk-stallen som ikke regnessom utviklet i Norge.

Maksgrensen er ni.

Det betyr at to Stabæk-spillere ikke får spille Tippeliga-fotball denne våren, meldte lokalavisa Budstikka tidligere denne uka.

De to spillerne er russiske Evgeni Kirisov og newzealandske Craig Henderson.

Tre måneder uten A-lagsfotball

Den russiske landslagsbacken Kirisov ble hentet til klubben på en halvtårskontrakt i mars, men har fått påvist en prolaps i ryggen. Når klubben på nytt kan registrere spillere, når det neste overgangsvinduet stenger 11. august, er russerens kontrakt med Stabæk løpt ut.

Stabæk opplyser at den andre spilleren, Craig Henderson, er langtidsskadd. 27-åringen har operert hoften, men Nettavisen vet at spilleren selv håper å være spilleklar i mai.

- Jeg har startet å trene med laget, men har ingen eksakt dato for når jeg er tilbake. Men forhåpentligvis skjer det snart. Prognosene ser bra ut, bekrefter Henderson selv overfor Nettavisen søndag kveld.

Det betyr at spilleren kan være skadefri i tre måneder uten mulighet til å spille A-lagsfotball for Stabæk.

- Ikke ideelt

- Det er sånn situasjonen er akkurat nå. Det er ikke ideelt for meg. Jeg håper å være tilbake i spill raskt, så får jeg trene godt og spille andrelagskamper.

- Men du får ikke spilt A-lagskamper før i august. Hvordan føles det?

- Om jeg skal være helt ærlig, så er det litt tøft, svarer Henderson.

- Men jeg er en type spiller som jobber hardt, for å være sikker på at jeg er klar når tiden er inne, legger han til.

- Brutalt og vanskelig

Nettavisens tippeligaekspert, Joacim Jonsson, synes synd på spilleren.

FOTBALLEKSPERT: Nettavisens fotballekspert, Joacim Jonsson. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

- Nå vet jeg ikke hvor lang kontrakt han sitter på, men om han har kontrakt ut året, så er det naturligvis tøft. Da må han vise seg frem for både Stabæk og andre klubber, og det er brutalt og vanskeligere når han mister halve sesongen, sier Jonsson.

- Det er ikke en heldig eller enkel situasjon, legger han til.

Hendersons kontrakt med Stabæk løper ut ved sesongslutt, opplyser spilleren selv om til Nettavisen.

- Selvfølgelig fører en alvorlig skade til at ting blir vanskeligere, men jeg kjenner godt til ferdighetene mine, og det betyr bare at jeg må jobbe hardere og gjøre maksimalt ut av spillet på banen når den tid kommer, sier Henderson.

- Jeg får god støtte fra Stabæk og det medisinske teamet, så det er viktig at jeg gjør det riktig og blir en ressurs for laget når jeg kan spille - noe jeg håper skjer snart!

- Må gamble med spillerkjøp

- Hvorfor setter Stabæk seg selv i denne situasjonen, Jonsson?

- Jeg har ikke noe godt svar på det. Men man trenger vel spillere med habil kvalitet, og utenlandske spillere er billigere enn norske på samme nivå. Også er vel Stabæk i en situasjonen der de må gamble litt. Økonomien er dårlig, stallen er tynn, og de må gamble med spillerkjøp for å kunne skyte litt gullfugl, svarer Nettavisens tippeligaekspert,

Craig Henderson vil ikke spekulere i hvorfor Stabæk har hentet inn for mange utlendinger.

- Jeg er ikke i posisjon til å kommentere det. Det er vanskelig for klubben å sette laget sammen. Det er sånn det har blitt. Jeg må prøve ikke å tenke for mye på det.

Stabæk sesongåpner mot Haugesund hjemme på Nadderud mandag klokken 18. Den kampen spilles defintivt uten Craig Henderson på banen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.