- Helt avhengig av Ballack

Tyskland må trolig klare seg uten Michael Ballack i kveld. Med playmakeren på plass, tror Rune Bratseth Tyskland har sjansen til å gå hele veien.

09.06.06 17:16

Følg Tyskland - Costa Rica direkte her fra kl. 18.00!

BERLIN (TV 2 Nettavisen): Rune Bratseth er tilbake i byen hvor han feiret sin siste triumf som Bundesliga-proff. For tolv år siden spilte trønderen sin siste kamp for Werder Bremen. På Olympiastadion i Berlin - hvor VM-finalen spilles om én måned.

Blir gjenkjent
Werder gikk seirende ut av finalen. Bratseth vant sitt femte trofé i klubben. I løpet av sine syv sesonger i den tyske ligaen, rakk stopperkjempen å få med seg to seriemesterskap, to cuptriumfer og en europacupseier.

Rune Bratseth forteller at han har fulgt tysk fotball med interesse også etter at Werder-eventyret var over.

- Jeg har fulgt ganske godt med siden, ja. Jeg har jo opprettholdt kontakten med en del av dem jeg spilte sammen med. Jeg var nylig på besøk hos klubben, sier Bratseth til TV 2 Nettavisen.

- Og jeg blir fortsatt gjenkjent på gaten av fotballinteresserte, smiler han.

Brasil storfavoritt
Trønderen tror Tyskland har gode muligheter til å kjempe om medaljene i tidenes første VM-sluttspill på tysk jord. Men i likhet med de fleste, holder han Brasil som den største favoritten.

- Brasil er nok det aller beste laget, og den soleklare gullfavoritten. Men det at laget er så stor favoritt, er også den største faren for dem. Dessuten er alle lag avhengig av tur i utslagsrunden. Det er fort gjort å ryke, advarer han.

- Hva tror du om Tysklands sjanser?

- Tyskland kan gjøre det veldig bra. Bak Brasil er det mange lag som kan hevde seg. Tyskland er definitivt ett av disse. Det er stor entusiasme i laget, samholdet er bra og alle backer opp landslaget. De har jo hatt en tradisjon for å være veldig negativ til landslaget i Tyskland, men det er ikke tilfellet i år.

- Får laget en god start og fin flyt med en gang, kan det bli bra, mener Bratseth.

- Men de er avhengige av Michael Ballack?

- Ja, han er den eneste spilleren som holder topp verdensklasse. Han er veldig, veldig viktig. Han bøtter inn mål, og scorer med høyre, venstre og hodet. Men i kveld kan de vinne uten ham. De har vært heldige med trekningen, og har alle muligheter til å skaffe seg selvtillit og få en positiv start, tror Bratseth.

Håper på Tyskland
Ballack står som kjent over kveldens åpningskamp mot Costa Rica, men er trolig tilbake til den andre gruppespillskampen.

- De tar nok ingen sjanser med ham i kveld, men jeg tror han hadde spilt hvis det var en avgjørende kamp.

- Uten Norge og med din fortid i Bundesliga er vel Tyskland favorittlaget ditt?

- Ja, jeg håper Tyskland gjør det bra. Jeg er ikke rammet av «engelsk syke», og håper i hvert fall de gjør det bedre enn England. Ellers håper jeg egentlig laget som spiller best fotball vinner.

VM åpner mot Tyskland - Costa Rica 18.00 fredag. 21.00 møtes Polen - Ecuador i samme gruppe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.