*Nettavisen* Sport.

- Helt feil å sparke Solbakken

Foto: Roberto Pfeil (AP)

Den norske Köln-sjefen får støtte av fotballprofiler.

05.02.12 20:37

LA MANGA (Nettavisen): Søndag spiller Köln det tyske medier har stemplet som en nedrykkskamp mot Kaiserslautern.

Ståle Solbakkens mannskap står med tre strake kamper uten poeng, og havner virkelig i nedrykksstriden om det blir tap for fjerde gang på rad.

Etter at 19 av totalt 34 serierunder er unnagjort ligger nordmannens klubb nede på en 14.-plass i ligaen, med 21 poeng.

Ned til nedrykksplass er det bare fem poeng og Solbakken bør helst ha en seier for å roe nervene til både presse og supportere.

Merker presset
Den tidligere FC København-treneren innrømmet tidligere denne uken at han kjenner presset.

- Om jeg frykter sparken? Ja, det er alltid en fare for det, men den trusselen har vært der helt siden tredje serierunde, sier den norske treneren ifølge sporten.dk.

Mangeårig sportsdirektør og nå hovedtrener i FC København, Carsten V. Jensen, legger ikke skjul på at tyskerne gjør feil om de velger å sparke Ståle Solbakken.

- Ja, det mener jeg. Da gjør de en stor feil, og viser at de ikke har kommet et skritt videre. De visste hva de fikk da de ansatte ham, og Ståle har vist i flere år at måten han jobber på fungerer. Han har våre fulle støtte, sier FCK-sjefen til Nettavisen om sin tidligere kollega i København.

Tror ikke Solbakken bryr seg
- Tror du han blir påvirket av presset utenfra?

- Jeg tror ikke Ståle tenker på det som en nedrykkskamp, og han kjenner hvordan ting henger sammen i internasjonal fotball, og særlig i Köln. Ståles fokus er et helt annet sted enn å forholde seg til det pressen skriver, sier Jensen til Nettavisen.

Kjetil Rekdal har lang erfaring fra tysk fotball, der han både har spilt og vært trener. Han synes det er håpløst å skrike etter Solbakkens hode så tidlig.

Ikke alltid rett å sparke
- Hertha Berlin har ansatt ny trener, etter at de ga treneren sin sparken før jul. Nå har de tapt tre kamper på rad, så det så ikke ut til at det hjalp, og det er ikke bestandig det riktige valget å sparke en trener, sier Rekdal til Nettavisen.

Og legger til:

- Men jeg kjenner ikke til situasjonen i Köln, og vet ikke hvordan det er der. Noen ganger er det sikkert riktig å sparke en trener, noen ganger er det feil. Ståle er dyktig, så det handler ikke om det i det hele tatt.

- Tror du han lever farlig med tap mot Kaiserslautern søndag?

- Da lever han sikkert farligere enn han ville ha gjort om de hadde gjort det bra, sier Rekdal.

Kampstart mellom Kaiserslautern og Köln er 17.30. Du følger kampen i vårt LIVE-system!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.