*Nettavisen* Sport.

- Helt forferdelig

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Daniel Berg Hestad hadde det vondt da den trønderske gulljubelen runget i veggene på Aker stadion.

28.09.09 11:09

MOLDE-ROSENBORG 0-2:

MOLDE (Nettavisen): Det som ikke skulle skje, skjedde for Daniel Berg Hestad og resten av Molde-spillerne. Erkerival Rosenborg reiste hjem til Trondheim som seriemestere etter å ha vunnet gullet med 2-0-seier i Molde.

- Hva skal jeg si? Det er helt forferdelig, sukket en skuffet Berg Hestad etter gårsdagens forsmedelige tap.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Typisk RBK
Molde-spillerne med Daniel Berg Hestad i spissen fryktet det verste etter at Rosenborg skuslet bort muligheten til gullfeiring hjemme mot Tromsø. Alt lå til rette for at erkerivalen i stedet skulle få feire sitt 21. seriemesterskap på Aker Stadion.

- Det er så typisk. Da Steffen scoret, tenkte jeg at dette har jeg sett før. Molde er spillemessig bedre enn Rosenborg, men det er de som vinner til slutt. Og hver gang Molde har vært gode nok for seriegull er Rosenborg enda litt bedre enn oss, sier en litt motløs Berg Hestad, som sikter til sine fire seriesølv i Tippeligaen – slått av Rosenborg hver gang.

HAMRÉN: Gullsigar hos erkefienden
IVERSEN: - En fantastisk følelse

Molde burde ha tatt ledelsen mot seriemesterne før hvilen. Først da Josè Mota banket lærkula i stolpen etter fem minutter og så når Pape Pate Diouf ble spilt alene gjennom mot Rune Almenning Jarstein. Men senegaleseren avsluttet svakt rett på RBK-keeperen.

Etter hvilen var Rosenborg langt mer aggressive i midtbaneleddet og presset Molde langt tilbake i banen. Og i løpet av kampens siste ti minutter sendte Steffen Iversen og Trond Olsen i gulljubel med sine scoringer.

- Vi bør score før hvilen, men vi er ikke kyniske nok foran mål. Etter pause går vi opp i liminga, og vi slutter å jobbe som et lag sier den 34-årige Molde-veteranen.

Marginer
Både Steffen Iversen og RBK-trener Erik Hamrén innrømmer at Rosenborg til dels var heldige med gårsdagens 2-0-seier i Molde.

- Vi spilte bedre mot Molde i 0-5-tapet i cupen. Vi har marginene i dag, sier Hamrèn.

- Vi har marginene med oss i denne kampen, men slik har det vært i hele år, humrer Iversen.

Daniel Berg Hestad vil likevel gratulere Rosenborg med gullet, men synes samtidig at både Molde og de andre Tippeliga-lagene har gitt trønderne altfor lett kamp om gullet.

- Det er bare å ta av seg hatten for Rosenborg. De ligger 17 poeng foran oss på sølvplass. Vi og andre lag fra Tippeligaen har vært altfor dårlige med å gi Rosenborg kamp om gullet, mener Molde-kapteinen som innrømmer at han er bekymret for formen til sitt eget lag foran serieinnspurten og cupfinalen mot Aalesund.

Bekymret Berg Hestad
- Vi mangler det lille ekstra for tiden. Timingen i spillet vårt er ikke som det har vært før. Vi er ikke i like god form som vi har vært tidligere i sesongen. Vår utfordring nå er å ta sølvet og sikre seier i cupen, sier Berg Hestad.

Erik Hamrén hedrer Moldes innsats i sesongen 2009 og håper Molde tar NM-pokalen i november.

- Molde har vært et veldig godt lag og gitt oss god kamp i år. Jeg håper Molde henter hjem cupgullet. Jeg unner Kjell (Jonevret journ. anm.) det, sier Hamrèn.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag