*Nettavisen* Sport.

- Helt i toppen av europeiske talenter

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Joshua King fikk skryt av alle etter oppvisningen mot Kypros.

17.10.12 07:07

KYPROS - NORGE 1-3:

LARNAKA (Nettavisen): Han ble overraskende tatt ut til Norges landslagstropp til kampen mot Island, men nå er det ingen som lar seg overraske når det gjelder Joshua King.

20-åringen har tatt grep om landslagsplassen med begge hender, og tirsdag kveld noterte han seg for sin første a-landslagsscoring i karrieren.

Når han i tillegg skaffet straffesparket som ga Norge ledelsen, er det lite å utsette på det ungguten viste frem mot Kypros i den meget viktige VM-kvalifiseringskampen.

- Jeg lagde en straffe og fikk med meg et mål, så det var deilig, oppsummerer King i pressesonen etter kampen.

- Kan ikke be om mer
Det vanket skryt fra lagkameratene etter det solide innhoppet. John Arne Riise humrer lett når han tenker på Kings innsats.

- Han skaffer straffe og mål, det er ikke stort mer man kan be om, sier Riise til Nettavisen.

King, som sliter med å få spilletid i Manchester United, vil ikke få trøbbel med å finne seg en ny arbeidsgiver, tror John Arne Riise. Han kunne godt tenkt seg King som lagkamerat i Fulham.

- Sånn som han er nå, så ung, så skarp, så kjapp og så god, tror jeg de fleste klubbene i Europa har lyst til å ha ham. Han er en fantastisk spiller, veldig ydmyk og ønsker å lære. Han har alt som skal til, sier Riise.

I europatoppen
- Hvordan vurderer du King opp mot andre talenter i Europa?

- Han er helt klart oppe i toppen. Han har det alle trenger. Han er kjapp, sterk, gjennombruddshissig og scorer mål. For en spiss er det alfa og omega. Nå blir det viktig at han fortsetter å jobbe hardt, sier Riise.

Også landslagssjefen er fornøyd med det han fikk se av King mot Kypros.

- Jeg vet Joshua er lynhurtig. Han har litt av rykket topp internasjonale spillere har. Jeg skulle gjerne sett at han brukte farten enda mer, han har lagt seg til at han stopper og rykker. Han løper dobbelt så fort som de andre, og ingen tar ham i det rykket, sier Drillo ifølge NTB.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

- Vil alltid starte
Til tross for sin unge alder, er ikke King redd for å kreve spissplassen i tiden som kommer. Slik han gjorde det før kampen mot Kypros.

- Det sa jeg jo, jeg synes jeg burde ha startet kampen. Men Søder (Alexander Søderlund) synes også at han bør starte, det vil alle fotballspillere. Jeg kommer alltid til å mene at jeg bør starte, sier King selvsikkert.

- Bør du starte neste kamp, ville en journalist vite.

- Det er en god stund til neste match, og gud vet hvor jeg er i mars, sier King.

- Hvor tror du at du er i mars?

- Jeg tror jeg fortsatt er i United, og nærmere a-laget. Vi får se, sier han.

Blir i United - foreløpig
Han har ofte påpekt at nivået på reserveligaen i Premier League er høyere enn mange tror. Men han innrømmer at det kan skade utviklingen hans om han ikke får spille på a-lagsnivå regelmessig.

- Ja, selvfølgelig kan det det, men jeg blir i United til januar, så får vi se hvor jeg ender opp, sier han.

Det ble altså en festaften for norsk fotball tirsdag kveld, med U21-landslagets EM-bragd og tre poeng mot Kypros noen timer senere. Selv holdt Joshua King seg løpende oppdatert på sine gamle lagkameraters kamp mot Frankrike, en kamp som til slutt sikret EM-billett i Israel neste år.

- Det var veldig gøy, men det var nerverpirrende. Jeg fikk meldinger fra kompisene mine på Romsås, der det første var 3-0, 3-1, 4-1 og til slutt 5-3 når det var spilt 90 minutter. De kom seg videre, og jeg gleder meg til EM i Israel neste juni, sier King, som også forteller at han gjerne kan tenke seg å spille i EM for U21-landslaget.

Det spørs nok, for U21-EM avholdes fra 5. til 18. juni, mens Norge møter Albania 7. juni med A-landslaget. Der blir trolig King en viktig brikke når Drillo skal komponere troppen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.