RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stephen Pond / Pa Photos / NTB scanpix

- Helt riktig å utvise ham

Sist oppdatert:
Høydramatisk oppgjør på Emirates.

ARSENAL-MAN.CITY 0-2:

Gjestene fra Manchester visste at kun seier var godt nok mot Arsenal, etter at byrival United hadde slått Liverpool tidligere på dagen.

Arsenal har på sin side hatt et godt tak på City på Emirates de siste årene. Faktisk hadde ikke bortelaget scoret et seriemål på Arsenals storstue på 499 minutter.

De skulle derimot få en fantastisk mulighet til å bryte Emirates-tørken, da dommer Mike Dean reduserte hjemmelaget til ti menn kun åtte minutter.

- Jeg synes det var riktig å utvise Laurent Koscielny. Vi hadde et lignende rødt kort mot oss da vi spilte mot Arsenal for noen sesonger siden, så det var helt rettferdig at han ble utvist, sier City-manager Roberto Mancini etter kampen, som var meget fornøyd med tre poeng.

- Vi startet kampen veldig bra og fikk to fortjente mål. I andre omgang ble vi veldig forsiktige, men det var veldig viktig å vinne i dag for å holde følge med United.

Straffebom
Etter litt klabb og babb inne i Arsenals straffefelt, dro altså Koscielny ned Edin Dzeko, som tilsynelatende hadde alle muligheter til å banke ballen i mål.

Resultatet ble - som regelboka sier - straffe til City og rødt kort til Arsenals midtstopper.

Sjansen fra elleve meter ble imidlertid skuslet bort med et svært dårlig forsøk fra Dzeko, som likevel ikke trengte å vente lenge før laget var i ledelsen.

Arsenal-forsvaret fulgte ikke ordentlig med da City tok et frispark kjapt, og Carlos Tevez fant store rom som han trillet ballen inn i.

Der ventet James Milner, som fra skrå vinkel dundret ballen forbi Wojciech Szczesny og inn i motsatt nettvegg.

Men det skulle snart komme mer. Og igjen var Arsenal-forsvaret ute og kjørte.

Nytt rødt
Til slutt fikk målscorer Milner all mulig plass til å slå innlegget, som etter en liten retningsforandring ble vanskelig å holde for keeper-Szczesny.

Det burde han ha gjort.

For på returen ventet mannen som tidligere i kampen hadde bommet på straffe. Fra tre meter kunne Dzeko denne gangen ikke unngå å score.

2-0 til bortelaget, og kampen så i realiteten avgjort ut.

Da lagene gikk til pause var det én mann som tiltrakk seg tilskuernes oppmerksomhet.

Mike Dean mottok øredøvende pipekonsert på vei av gressteppet, uten mannen i svart kan klandres for å ha fulgt regelboka ved den omdiskuterte situasjonen tidlig i kampen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ut fra garderobene kom to lag med vidt forskjellige utgangspunkt før den andre omgangen.

Arsenal prøvde følgelig å ta tak i kampen, mens City så godt fornøyd ut og lå kompakte defensivt mens de ventet på gode kontringmuligheter.

Mulighetene kom også. Og de var stort sett langt større enn hva hjemmelaget maktet å skape. Men City tok ikke var på sjansene, noe de skulle få muligheten til å angre 15 minutter før slutt.

Da kom nemlig Vincent Kompany hardt inn i en duell med Jack Wilshere. Gult kort, tenkte nok mange. Rødt kort, tenkte Mike Dean og serverte sin andre marsjordre for kvelden.

Arsenal klarte likevel ikke å sette inn en ordentlig sluttspurt, og måtte dermed se at sesongens tredje hjemmetap var et faktum.

For City sin del betyr seieren at det fortsatt er sju poeng opp til byrivalen på toppen av tabellen.

Hvordan utfallet hadde blitt uten Laurent Koscielnys tidlige utvisning, er ikke godt å si. At det ble oppoverbakke for hjemmelaget fra det 8. minutt, er nok likevel ubestridelig.

Sjekk siste nytt fra Premier League her!

Get Adobe Flash player

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere