*Nettavisen* Sport.

- Helt utrolig at det har blitt slik

Foto: NTB scanpix / AP Photo / Kirsty Wigglesworth

Arséne Wenger har aldri opplevd maken i Champions League.

For første gang på 14 år risikerer Arsenal å ryke ut etter gruppespillet i mesterligaen.

Gruppe F ble døpt «Dødens gruppe» i det samme trekningen ble unnagjort, og slik utviklet seg den også.

* Arsenal topper serien i England. Før den siste kampen borte mot Napoli har laget tolv poeng.

* Borussia Dortmund tapte mesterligafinalen sist sesong, er nummer tre i Bundesligaen og står med ni poeng foran møtet med Marseille.

* Napoli brukte mye penger foran seriestarten, er nummer tre i serie A og har også ni poeng foran hjemmemøtet med Arsenal.

* Marseille er femte beste lag i Frankrike så langt i sesongen. I gruppespillet i mesterligaen er de blitt en lettvekter og står uten poeng.

Hvem av de tre førstnevnte som går videre, er høyst uvisst. Alle tre har sjansen til å komme seg til åttedelsfinalen. I verste fall kan alle endte på tolv poeng, og da vil målforskjellen etter innbyrdes oppgjør avgjøre.

Alle de tre lagene har tatt poeng fra hverandre.

Spent Wenger
- Etter 150 kamper i mesterligaen er det første gang jeg har opplevd at tolv poeng i gruppespillet ikke trenger å være nok til avansement, sa Arsenal-manager Arsène Wenger etter forrige kamp mot Marseille.

- Det er helt utrolig at det er blitt slik, men det er realiteten. Det blir ikke lett, og vi må fullføre jobben. Jeg er nødt til å mønstre vårt beste lag mot Napoli onsdag. Jeg kan ikke risikere noe. Vi kan ikke tenke slik at trolig går vi videre om vi ikke taper mye. Vi må spille positiv fotball og forsøke å vinne kampen. Alt annet vil være gambling, sa Wenger.

Spent
I Napoli tvinnes tommeltotter. Klubben brukte store penger foran denne sesongen, og skulle de ryke ut, vil det ryke rundt ørene til manager Rafael Benítez også.

Nervene blir ikke færre av at formen i serie A bare har vært middels i det siste. Det er kun blitt ett poeng på de to siste kampene, og luken til ledende Juventus har vokst. Selv seier mot Arsenal kan sende dem på hodet ut av mesterligaen og trøstespill i europaligaen.

- Jeg har aldri sett at et lag kan ryke ut med tolv poeng. Det er en horribel situasjon å komme i, mente stjernespissen Gonzalo Higuaín.

- Vi kan uansett ikke gjøre annet enn å forsøke å vinne mot Arsenal, sa argentineren.

De fleste antar at Borussia Dortmund vil slå Marseille på bortebane.

De flestes øyne vil være rettet oppgjøret mellom Napoli og Arsenal på Sao Paolo stadion. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.