RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Helt utrolig, det Deila gjør på feltet

FÅR STØTTE: Ronny Deila får både kritikk og støtte dagen før returoppgjøret med Henning Bergs Legia.
FÅR STØTTE: Ronny Deila får både kritikk og støtte dagen før returoppgjøret med Henning Bergs Legia. Foto: Jeff Holmes (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Celtic-profil forsvarer nordmannen.

EDINBURGH (Nettavisen): Celtic-kaptein Scott Brown tar Ronny Deila i forsvar etter den siste tidens kritikk mot nordmannen.

1-4-tapet mot Legia i Champions League-kvalifiseringen har preget nyhetsbildet i Skottland den siste uken. Attpåtil tapte Celtic 1-6 mot Spurs i en treningskamp noen dager senere.

Brown mener det er naturlig at ting tar tid med en ny manager, og at spillerne så langt har vært svært imponert av det Deila har prestert.

- Helt utrolig på feltet
På en pressekonferanse i den skotske hovedstaden Edinburgh brukte han lang tid på å berolige journalistene som tror Celtic er i fritt fall under nordmannen.

- Det er helt utrolig, det han har gjort på treningsfeltet, bra har det vært. Han har fokusert på fotballen, hvordan vi kan utnytte svakhetene deres, vi har sett på video, hvordan vi kan angripe dem, hvor vi er sterkere enn andre lag, sier Brown.

Og legger til:

ANGGGREP: Celtic-styret og Ronny Deila får kritikk i tirsdagens utgave av The Scotsman.

- Hvis du spør hvem som helst i Celtic-garderoben, vil alle svare at de har kost seg under sesongoppkjøringen. Vi var i Østerrike i 12 dager og likte hver eneste treningsøkt. Det var noe nytt og annerledes hver økt, ikke det samme gamle opplegget med motbakkeløp og slike ting, forteller Celtic-kapteinen.

Men kritikken fortsetter å komme.

- Er Deila en dukke?
I tirsdagens utgave av The Scotsman går tidligere Celtic-spiss Frank McAvennie (54) ut og lapper til Ronny Deila i spaltene.

- Jeg håper han ikke er den dukka noen sier han er, men jeg frykter det. Hva slags manager kommer til en klubb og blir fortalt hvem som skal være assistentmanageren hans? spør McAvennie.

Han tenker på John Collins, den tidligere Celtic-spilleren som nå er Deilas assistentmanager. McAvennie mener Deila ble påtvunget skotten som sin høyre hånd.

- Jeg kjenner John Collins og har spilt med ham, men han er en sterk personlighet. Hvis Ronny ikke er sterk, tar han over, mener McAvennie, som har spilt over 100 kamper for den skotske storklubben.

- Har tro på Deila
Kaptein Brown forstår at kritikken kommer, at det er en del av jobben i en storklubb, men forsikrer at spillerne ikke lar seg affisere av det.

- Folk kommer alltid til å stille spørsmål. Ronny er fersk, og alle kommer alltid til å ha sin egen mening. Ikke alle kommer til å være enige med det han gjør, men vi er 24 spillere som har tro på ham, og det bør også Celtic-fansen ha, mener Brown.

McAvennie kritiserer Celtic-ledelsen og Deila for å ikke ha styrket laget nevneverdig siden forrige sesong.

Foreløpig er det bare Jo Inge Berget og keeperen Craig Gordon som har signert siden Deila overtok roret på Celtic Park, og Gordon var det forrige regimes verk.

- Man kan ikke selge sine beste spillere og ikke erstatte dem. Da får man seg et slag i ansiktet. Jeg håper jeg tar feil, men de kan tape igjen på onsdag, tror McAvennie.

Men Brown forstår hvorfor signeringene lar vente på seg.

- Manageren har bare vært her i fire-fem uker, og det har ikke vært lett for ham å hente inn nye spillere. Han visste ikke at han skulle bli ny Celtic-sjef, og han trenger derfor tid for å speide på aktuelle spillere. Det er vanskelig for ham, mener Celtic-kaptein Brown.

GOD PÅ FELTET: Ronny Deila roses opp i skyene av Celtic-kaptein Scott Brown.


I mandagens Daily Record stilte Celtic-skribent Keith Jackson spørsmål ved Deilas filosofi. Han mener at Deila må forstå det forgjengerne forsto i Celtic-jobben: Velg spillestil ut fra det mannskapet man har til rådighet.

- Men Deila var sta og fastlåst i Polen, der han tvang idéene sine om totalfotball ned hodene på en gruppe som ikke har ferdigheter til å utføre dem, skriver Jackson i Daily Record.

Scott Brown tar igjen Deila i forsvar.

- The gaffer (kallenavn for manageren) mener vi har et godt nok lag til å spille et angrepsspill basert på pasninger og løp. Han har vist oss videoanalyse av kamper der vi har spilt pasninger, men ikke gått på løp etter pasninen er slått. Det handler om å både angripe og forsvare seg som et lag, sier Brown.

- Hvis vi blir hardt presset bakover, er vi selvsagt nødt til å bare måke ballen vekk, men det forstår Deila. Han vil ikke at vi skal drive med fiksfakseri i bakre rekke. Men han har tro på å spille fotball, mener Brown.

ROSER DEILA: Celtic-kaptein Scott Brown.


Til tross for den dårlige starten på sesongen, mener Celtic-kapteinen at håpet lever for avansement i Champions League onsdag kveld.

Skal det skje, må Celtic vinne minst 3-0. Uansett hva som skjer, skal det skje på Deilas måte, mener kapteinen.

- Det tar tid for en ny manager å finne sin beste ellever og formasjon. Men the gaffer vet hva han ønsker, og vi skal støtte opp om hans filosofi, forsikrer Brown.

Onsdag sitter han igjen skadet på tribunen når Deilas Champions League-skjebne skal avgjøres.

Bortebane hjemme
Kampstart er 20.45 onsdag kveld. Vinneren av oppgjøret går videre til siste kvalifiseringsrunde til Champions League.

Returkampen spilles som kjent på rugbybanen Murrayfield i Edinburgh siden Celtic Park er booket bort til samveldelekene. Murrayfield er Skottlands største idrettsarena med plass til 67.000 tilskuere, og mye tyder på at det blir nærmest fullt hus under onsdagens kamp.

Byen er for tiden okkupert med festivalbesøkende til Edinburgh-festivalen, noe som er med på å fylle tribunene.

Nettavisen er på plass i Skottland og kommer med flere saker både før og etter kampen.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere