RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

- Her blir det ikke noen bytur

Sist oppdatert:
Ingen «landslagsfeiring» i Ålesund. Sjekk hva Kjetil Rekdal heller i glasset etter cupbragden.

AALESUND - START 1-0:

ÅLESUND (Nettavisen): Kjetil Rekdal sendte sitt Aalesund til sin andre cupfinale på tre år torsdag kveld.

Men Rekdal ser ingen grunn til at det skal feires i Ålesund i kveld. Rekdal vil ikke ha noen feiring som landslagsgutta hadde i forkant av kampen mot Danmark.

- Nei, det er ingen grunn til å feire at vi har kommet oss til cupfinale. Spillerne må eventuelt feire hjemme. Her blir det ikke noen bytur, sier den karismatiske Aalesund-treneren.

- En liter cola
Rekdal dro hjem etter å ha sikret seg cupfinalebilletten. Der venter en kald cola.

- Huset er fullt med barn, så her skal jeg kun feire med en liter cola. Og så blir det fort en liter til mens jeg sjekker kveldens fotballresultater ute i Europa. Jeg får ikke sove uansett etter en slik kamp, smiler Rekdal.

Aalesund-treneren føler heller ikke at en ny cupfinale er en særlig personlig seier, selv om han har gjort laget til et «cuplag».

- Cup er tilfeldig. Trekningen er viktig og der har vi vært heldige. Vi møtte Odd Grenland på hjemmebane i 2009 og nå Start. Hadde vi fått to bortekamper i semifinalene, kunne det ha vært en annen historie, sier Rekdal.

Han minner også om at laget kunne ha røket ut mot Hødd i cupens tredje runde.

- Det var det siste jeg sa før jeg dro hjemmefra. Vi var ti sekunder fra å ryke ut mot Hødd. Det er så små marginer i fotball. Men dette er den muligheten Aalesund har til å vinne noe og den skal vi gripe, sier Rekdal.

- Syndebukk
Hans tidligere elev, midtstopper Haraldur Gudmundsson, sendte gamleklubben til cupfinale på Ullevaal med et selvmål fem minutter før hvilen.

- Jeg føler meg som en syndebukk, sier ulykksalige Gudmundsson.

Demar Phillips kom seg løs på sin venstrekant og sendte et presist innlegg til Kjell Rune Sellin, som hadde lurt seg inn på bakerste stolpe. Start-keeper Aleksander Lund Hansen reddet skuddet fra Sellin, men returen havnet i beina til Gudmundsson og i nettmaskene til Lund Hansen.

- Jeg er skuffet. Men den spretter opp i beina mine og det er lite jeg kan gjøre.

- Ingen flyt
Semifinalen mellom to lag som har slitt i årets Tippeliga, ble ingen minneverdig forestilling.

Verken Aalesund eller Start klarte å etablere noe flyt i spillet, siden begge lag slet med presisjon i pasningsspillet og samhandlingen mellom de ulike leddene.

Rekdal var heller ikke begeistret over spillet som ble levert i semifinalen.

- Vi finner ingen flyt i spillet. Ballen spratt regelrett ifra spillerne. Andre omgang var ok. Vi holdt ballen vekk fra vårt mål, sier Rekdal.

Start-trener Mons Ivar Mjelde var fryktelig sint når han kom ut i pressesonen. Svarte på noen spørsmål og gikk resolutt inn for å ta seg en kald dusj. Når Nettavisen møtte han utenfor garderoben etter dusjen, hadde Mjelde roet seg.

- Jeg var grinete og bitter på en del avgjørelser som ikke gikk vår vei. Det var en frustrert trener, sier Mjelde.

- Vi må bare være proffe nok til å håndtere situasjonen, svarer Mjelde om hvordan semifinaletapet vil påvirke nedrykkskampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere