RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VASSER I TILBUD: Martin Ødegaard står overfor et interessant valg.
VASSER I TILBUD: Martin Ødegaard står overfor et interessant valg. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

- Her er Barcelonas tilbud til Ødegaard

Sist oppdatert:
Martin Ødegaard (16) står overfor et tøft valg.

Ifølge den spanske avisen Mundo Deportivo har Barcelona gitt den norske unggutten følgende sportslig tilbud om han velger å skrive under for katalanerne:

- Bli i Godset frem til januar 2016. Altså én sesong til i Tippeligaen.
- Én sesong for Barcelonas B-lag.
- Deretter opp på A-laget.

- Dette er samme type avtale som overbeviste Denis Suárez sommeren 2013 og Alen Halilovic sommeren 2014, kommenterer Nettavisen-blogger og La Liga-ekspert Petter Veland på Twitter.

Tidligst 2016 i Barca
Barcelona fører seg inn i rekken av storklubber Strømsgodset-spilleren har besøkt etter sesongslutt i Norge. Han har tidligere sett nærmere på forholdene i Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Dortmund og Bayern München.

LES OGSÅ:Dette venter hvis han velger Real Madrid

Bestemmer landslagsspilleren seg for å melde overgang til klubben fra Catalonia, blir han trolig ikke å se i Barcelona-drakt før i 2016.

Klubben er nektet å kjøpe spillere i hele 2015 av det internasjonale fotballforbundet (FIFA), men idrettens voldgiftsdomstol (CAS) har muligheten til å endre på FIFAs avgjørelse.

- Flørter med mange
Barcelona-trener Luis Enrique sa nylig at Martin Ødegaard har en framtid hvor som helst. Lørdag var stortalentet på Camp Nou.

LES OGSÅ: Dette venter hvis han velger Bayern

Fra tribunen kunne Ødegaard se Barcelona valse over Cordoba på eget gress. Katalanerne vant hele 5-0.

Etter kampen fikk ikke uventet Enrique spørsmål om den norske tenåringen.

- Du tenker på denne 16 år gamle gutten? Han har en framtid hvor som helst. Jeg vet at han flørter med mange. Han bestemmer sin egen framtid, men jeg kjenner ham ikke godt nok til å si så mye om ham, sa Enrique til VG.

Ødegaard har vært i Barcelona siden fredag. Tidligere i høst har han vært på besøk hos storklubbene Real Madrid, Liverpool, Bayern München og Arsenal.

Pappa og rådgiver Hans Erik Ødegaard har tidligere sagt til Nettavisen at han ikke ønsker å kommentere spekulasjoner om sønnens fremtid.

LES OGSÅ:Nettavisen fikk eksklusivt Ødegaard-intervju

Ødegaard scoret fem seriemål for Strømsgodset denne sesongen, og ble tidenes yngste spiller og målscorer i den norske eliteserien. I tillegg tok han rekorden som tidenes yngste norske A-landslagsspiller og den yngste spilleren noensinne i EM-kvalifiseringen for menn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere