*Nettavisen* Sport.

- Her går det galt, tenkte jeg

Foto: Getty Images / All over Press

Øyvind Alsaker mener Ståle Solbakken har én mann å takke for tre poeng mot Blackpool.

21.12.12 23:18

BLACKPOOL - WOLVERHAMPTON 1-2:

Med tre seiere på de fire siste kampene, ser det nå ut til at Ståle Solbakken har begynt å få sving på sakene i Wolverhampton.

Fredag tok ulvene en ny sterk seier da Blackpool ble slått for første gang under manager Michael Appleton, som tok over tidlig i november.

Sylvan Ebanks-Blake satte inn to mål for Wolverhampton og sørget for en pangstart på et tett kampprogram i jula.

Alex Baptiste reduserte til 1-2 rett før slutt, men Blackpool kom aldri nærmere poeng hjemme på Bloomfield Road.

Seieren må kunne sies å være av det heldige slaget for Wolverhamptons vedkommende. Bare en meget god Carl Ikeme i målet hindret at Wolves ikke slapp inn flere mål i fredagens kamp.

«Her går det galt»
TV 2-kommentator Øyvind Alsaker er enig i at Wolves var heldige som kunne dra hjem med tre poeng.

- Jeg tenkte «her går det galt», men takket være en fantastisk keeper klarte de det. Wolves var heldige og ble overkjørt i godt og vel en time, sier Alsaker til Nettavisen.

Premier League-eksperten er ikke veldig imponert over strukturen i midtbaneleddet til Wolves og ser et forbedringspotensial.

- Midtforsvaret er godt, men det var til tider dårlig struktur i midtbaneleddet og to litt udisiplinerte kanter. Henry ble til tider litt for alene på midten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

Tror på Solbakken
Alsaker tror likevel at Solbakken er på vei til å snu den vonde trenden nå og ser positivt på framtiden for nordmannen og hans lag.

- Det kan komme til å snu nå. Nå har de to overkommelige kamper i romjula, og det er grunn til optimisme, mener Alsaker.

- Én til to nye spillere i januar vil også kunne heve laget. Det er ingen tvil om at tapet av Matt Jarvin og Steven Fletcher merkes.

47-åringen tviler ikke på at Wolverhampton kan være med helt i toppen når det hele skal avgjøres i mai.

- Championship er en ellevill liga der alle slå alle, men ser du på de som har rykket opp de siste årene, er det ofte de som har slitt i en lengre periode og senere slått tilbake med lange gode perioder, sier Alsaker.

Drømmestart
Solbakkens menn fikk en drømmestart på kampen da Jermaine Pennant fant Ebanks-Blake, som satte ballen sikkert i nettet bak Matthew Gilks.

Etter den tidlige scoringen, handlet det imidlertid mye om Blackpool og i særdeleshet en svært opplagt Tom Ince.

Den ettertraktede 20-åringen skapte stadig trøbbel for Wolverhampton og var mannen bak det meste Blackpool foretok seg offensivt.

Den største sjansen fikk han selv, da han ble spilt alene gjennom med Wolves-keeper Carl Ikeme. I stedet for å trille ballen til Wesley Thomas på åpent mål, valgte han å avslutte selv, og Ikeme var med på notene.

Keeperhelten
Blackpool tok kommandoen også i starten på den andre omgangen og allerede etter to minutter fikk Ince en ny stor sjanse. Stephen Ward gjorde en glimrende jobb med å blokkere skuddet.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre på, og Ikeme hentet fram tre klasseredninger på rekke og rad da trykket mot gjestenes mål var som verst.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

Med 20 minutter igjen å spille kom Wolverhampton på en sjelden visitt inne i Blackpools sekstenmeter og fikk straffe da Chris Basham rev Bakary Sako i trøya.

Straffesparket banket Ebanks-Blake i mål og sørget for en ufortjent, men meget sterk borteseier for Wolverhampton.

Rett før slutt reduserte midtstopper Alex Baptiste til 1-2.

Gir spillerne fri
Etter fredagens seier, klatrer Ståle Solbakken og Wolverhampton opp på 13.-plass, seks poeng bak Millwall på den viktige sjetteplassen.

Til tross for et hektisk kampprogram i julen, har Solbakken gitt spillerne sine fri første juledag, dagen før møtet med bunnlaget Peterborough.

Tre dager senere er det hjemmekamp mot Ipswich, før Crystal Palace venter på Selhurst Park første nyttårsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.