RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ned Alley/Scanpix

- Hjertet hoppet over ett slag eller to

Sist oppdatert:
Keepertalentet Øystein Øvretveit ble kastet ut til ulvene på Lerkendal.

ROSENBORG - BRANN 3-1:

LERKENDAL: (Nettavisen): I det 39 minutt måtte Branns keeper Piotr Leciejewski ut med en skulderskade. Da var det duket for 17 år gamle Øvretveits Tippeliga-debut.

En debut som vil bli husket på både godt og vondt.

Det begynte med en fantastisk enhåndsredning, men avsluttet med en keeper på halvdistanse da Prica snappet opp ballen å satte den i tom kasse. Om situasjonen før Pricas scoring mener Øvretveit han ikke hadde noe valg.

- Jeg måtte ta en sjanse. Om jeg hadde valgt å stått inne ville Prica ha kommet helt alene med meg, sier U-18 landslagskeeperen.

Etter scoringen var flere av Brann-spillerne borte til Øvretveit med et klapp på skulderen.

- Det føles veldig bra. Da vet jeg at hele laget støtter meg, og det blir enklere for meg å fokusere på resten av kampen, sier Øvretveit.

Før den avgjørende scoringen til Prica holdt Øvretveit Brann inne i kampen med flere gode involveringer, spesielt en fabelaktig enhåndsredning som kom etter et frispark fra RBK.

- Den redningen ga meg enorm selvtillit videre i kampen, uten tvil.

Øvretveit fikk ikke med seg hva som skjedde før han befant seg ute på banen noe som gjorde til at han fikk hjertet i halsen da han fikk beskjeden om å steppe inn.

- Jeg tror hjertet hoppet over ett slag eller to. Jeg fikk beskjed om at ta det med ro, og bare tenke på mine arbeidsoppgaver, men det er lettere sagt enn gjort, sier keeperen etter debuten på Lerkendal.

KASTET SEG I DET: Øystein Øvretveit fanger ballen foran Steffen Iversen og John Chibuike.
KASTET SEG I DET: Øystein Øvretveit fanger ballen foran Steffen Iversen og John Chibuike.

- Sterk mentalt
Brann trener, Rune Skarsfjord var full av lovord om sin debutant.

- Han gjorde en kjempejobb. Han er mentalt sterk, samtidig som han fikk god oppbacking av lagkameratene, sier treneren.

Og når det gjelder målet mener Skarsfjord at forsvaret bør ta det på sin kappe.

- Forsvaret gir han ingen annen mulighet med den posisjoneringen de gjør i forkant der. Han kan ikke klandres for dét målet, påpeker Skarsfjord.

Selv om det ble debut mot RBK mener likevel Skarsfjord at Øvretveit har flere hakk igjen før han kan bli en eliteseriespiller.

- Han er et talent som spiller på aldersbestemte landslag, men det er fortsatt noen punkter som bør jobbes med. Er han flink med treningen kan han bli Tippeligaspiller ved en senere anledning, sier Brann-sjefen.

Verdens beste keeper
Etter Øvretveit superredning ropte Brannfansen ”verdens beste keeper” høyt over hele Lerkendal. Keeperen selv ber fansen roe seg ned, og påpeker at han er et stykke unna den betegnelsen. Nå har han andre oppgaver å tenke på.

Nemlig å bære kassene til laget ut i bussen så de kan komme seg til flyplassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere