RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hønefoss kan ende som HamKam

Foto: Christian Thomassen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ole Bjørn Sundgot advarer om at Hønefoss fort kan falle ned to divisjoner - om styret gjør feil grep nå.

HØNEFOSS - VIKING 0-1:

HØNEFOSS (Nettavisen): Etter en god førsteomgang mot Viking, der laget skapte fire gode sjanser mot gjestenes null, datt Hønefoss sammen da Viking fikk straffe like etter pause. Patrick Ingelsten satte den sikkert i mål - og det endte med det sjette tapet på rad for Hønefoss.

Ole Bjørn Sundgots framtid skal diskuteres på et styremøte i Hønefoss Toppfotball søndag - og Sundgot er offensiv.

- Ikke klare for Tippeligaen
- Jeg har hatt stor framgang med Hønefoss. Selv om vi går litt tilbake i år, har vi fortsatt framgang. Om vi lander i Adeccoligaen neste sesong, er det viktig å beholde fundamentet i klubben – da tror jeg vi rykker rett opp igjen, sier Sundgot til Nettavisen.

- Bare se på HamKam og hva som skjedde med den klubben. Om styret skal gjøre endringer, må man være helt sikker på grepene man gjør - om man bommer, kan klubben gå lenger ned, fortsetter han.

HamKam rykket som kjent ned fra Tippeligaen i 2008 - og videre ned til 2. divisjon i 2009.

- Om styret mener at Hønefoss er klar til å etablere seg i Tippeligaen, får de skaffe en ny trener. Jeg mener vi ikke er klare til å etablere oss - klubben har ikke taklet forventningene godt nok, sier Sundgot.

Les også: Heldig seier for Viking

Ga treneren en kamp
Styreleder Bjørn Hamborg sa etter tapet mot Kongsvinger at Sundgots posisjon var trygg - fram til kampen mot Viking. Deretter skal styret igjen diskutere treneren.

- Trenere sier ofte at man må ta en kamp av gangen. Synes du det er uheldig at styrelederen i praksis sier at du også har en kamp av gangen?

- Det er viktig å ha ro i en prestasjonsgruppe. Det er viktig for en trener å vite hvor han står, det er viktig for spillerne å vite hvor de står, det er viktig for klubben, svarer Sundgot.

- Vil det si at du er kritisk til styreleders uttalelser?

- Jeg vil bare si at det er viktig å ha ro i en prestasjonsgruppe, svarer Sundgot igjen.

- Vet ikke om jeg er trener mandag
Vikings sportsdirektør Egil Østenstad kommer ut av garderoben - «vi har et fly å rekke» var vitsen blant bussreisende Viking - og trøster Sundgot med at ingen på tribunen hadde kjeftet på treneren.

Det tenner en gnist i Hønefoss-treneren.

- Faren min ble seriemester med Viking i 1975. Hvor var Hønefoss da? Det handler om å jobbe over tid. Jeg tror de fleste skjønner at det er tøft å være i Tippeligaen. Det tar tid å skape en toppklubb, man kan ikke bare kjøpe tre-fire spillere og bli en toppklubb, sier Sundgot.

- Tror du at du fremdeles er trener i Hønefoss mandag?

- Det er umulig for meg å si. Jeg vet ikke, sier Ole Bjørn Sundgot til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere