*Nettavisen* Sport.

- Hodgson var sjanseløs

Foto: (Reuters/Scanpix)

- Kenny Dalglish var som et skjelett i skapet i Liverpool, sier Ian Holloway.

12.01.11 11:16

Onsdag kveld får Kenny Dalglish sjansen til å ta sin første seier som Liverpools nye manager. Da venter Blackpool på bortebane i Premier League.

Premier League-overraskelsens frittalende manager, Ian Holloway, er imidlertid klar på at nettopp Dalglish er en av grunnene til at Roy Hodgson bortimot var sjanseløs i å lykkes som Liverpool-manager.

Mourinho?
- José Mourinho kunne kanskje ha overlevd, sier Holloway.

- Men greia i Liverpool er at Kenny ble gitt jobben med å finne en ny manager. Så sa han at han selv ønsket jobben. Etterpå er jeg ikke så sikker på at det var en god jobb for noen. Kanskje Mourinho, men ingen andre. Det var nødt til å bli uhyre vanskelig siden det ikke var noe orden i klubben i utgangspunktet, fortsetter Blackpool-manageren overfor Daily Express.

- Har Kenny nemlig noen gang vært ute av Liverpool? Hvis det noen gang har vært et skjelett i skapet, så har Kenny vært det i Liverpool.

Dalglish ledet Liverpool til et 0-1-tap borte mot Manchester United i FA-cupen i sin første kamp som Liverpool-manager. Nå møter de et Blackpool-lag som har tapt sine tre siste kamper i serie og FA-cup, men som slo Liverpool 2-1 på bortebane tidligere i sesongen - og som sparte førsteelleveren da de røk mot Southampton i cupen i helga.

Det betyr at de stiller med et mer uthvilt lag enn Liverpool onsdag.

- Fantastisk hvis Liverpool kom tilbake
Holloway ønsker likevel Dalglish lykke til.

- Når man hører Kenny snakke så forstår man hvor mye Liverpool betyr for ham. Nå håper jeg at han har fått det som han ønsket, og jeg håper han gjør det fantastisk. Det hadde vært fantastisk om klubben Liverpool fant tilbake til sitt gamle jeg.

Uansett hvordan det går - Holloway håper Dalglish slipper unna fansens vrede om det skulle gå galt.

- Hvis han var ung nok til å spille selv, så ville han utgjort en stor forskjell, men det er ikke alltid man kan påvirke på samme måte som manager. Uansett hva man sier så hjelper det kanskje ikke. Liverpool-fans må forstå hvor mye penger som er sprøytet inn i mange av de andre klubbene, og hvor viktig det har vært for de klubbene som har fått alle pengene. Liverpool kommer til å komme tilbake til toppen, og det er takket være fansen, men av og til er de likevel kanskje for ivrige. De må roe seg litt ned, sier Blackpool-manageren om Liverpool-fansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.