- Høgli er Brugges viktigste kjøp

Foto: Paulo Duarte / AP

Men nordmannen kan ikke være sikker på fast plass på laget.

24.06.11 08:57

Forrige uke ble Tom Høgli klar for Club Brugge. Spekulasjonene om en overgang begynte å svirre etter Høglis kanonkamp mot Portugal og Cristiano Ronaldo, men praktkampen skal ikke være grunnen til at Brugge bestemte seg for å kjøpe landslagsbacken.

Det forteller Club Brugge-direktør Vincent Mannaert til Nettavisen.

- Vi så Høgli i 8-10 kamper, og det var ikke kampen mot Portugal og Ronaldo som ble avgjørende. Han var god mot Ronaldo, men det er ikke det som gjorde at vi hentet ham. Det var heller evnen til å være stabil som imponerte oss. Skal et lag vinne troféer, må spillerne være stabile, og det er Høgli, forteller Mannaert.

Overbevist om Høgli
Han har vært med på å hente åtte spillere til Brugge denne oppkjøringen, og gleder seg til å se sine nye spillere i aksjon.

- Vi ser frem til å få på plass Tom Høgli, og er overbevist om at det er en god signering. Han er god, har den rette holdningen til spillet, og denne kombinasjonen gjorde at vi hentet ham, sier Brugge-direktøren.

Han vil ikke love Høgli fast plass med en gang.

- Det er vanskelig å garantere at han går rett inn på laget. Brugge er en toppklubb, og vi har derfor to alternativer på hver plass. Men vi har selvsagt ikke kjøpt Tom Høgli for at han skal sitte på benken, sier Mannaert.

Brugge-direktøren får støtte av sportsjournalist i den belgiske nettavisen HLN.be, Dimitri Eeckhaut. Han sier til Nettavisen at Høgli kommer til å kjempe mot Brugges kaptein om en plass på laget.

- Brugge-supporterne ser på Høgli som den viktigste overgangen i denne perioden. Men han kommer til å få det tøft i starten, mye på grunn av at hans største konkurrent er Brugge-kaptein Carl Hoefkens. Det er en mann som ikke har mye talent, men er elsket av fansen på grunn av hans krigerske innstilling. Det kommer til å bli stor konkurranse om plassene i Brugge denne sesongen, forteller Eeckhaut.

- En ny «hype»
Han merker en dragning mot det skandinaviske markedet i belgisk fotball.

- Det er ganske spesielt å se at Brugge og Anderlecht nå ser mot det skandinaviske markedet når de skal hente spillere. Etter overgangene med Rune Lange, Bengt Sæternes, Christian Wilhelmsson og Max von Schlebrügge for noen år siden, ser vi nå en ny «hype», sier Eeckhaut, og utdyper:

- Det er ganske logisk hvorfor belgiske klubber nå leter i Skandinavia. For det første, så er det et rimeligere marked enn mange andre steder. For det andre, så hadde Brugge stor suksess sist de gjorde det, og vant gull i 2005 med blant annet Rune Lange og Trond Sollied i klubben. De siste årene har Brugge gjort det dårlig, og sparket hele ledelsen forrige sesong. Nå bygger de en ny, sterk stall, basert på det skandinaviske markedet, sier han.

Blir Høgli en suksess i Belgia? Diskuter under, eller påvåre Facebook-sider.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag