RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Holder plassen hvis vi spiller slik hver helg

VANT: Stabæk vant 3-2 over Rosenborg i generalprøven til Tippeligaen.
VANT: Stabæk vant 3-2 over Rosenborg i generalprøven til Tippeligaen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Franck Boli høyt oppe etter 3-2-seieren over Rosenborg i generalprøven.

ROSENBORG - STABÆK 2-3:

NETTAVISEN (Trondheim): Foran sesongen har mange spådd at motstander Rosenborg kommer være med helt i toppen av årets Tippeliga, mens stort sett det som kryper og går av medier i landet, inkludert Nettavisen, har nyopprykkede Stabæk som soleklare favoritter til å rykke ned. Under søndagens generalprøve var det ingen klasseforskjell – men bortelaget som det førende laget.

Franck Boli startet målfesten da han snek seg inn foran Tore Reginiussen og chipet ballen over en utrusende Alexander Lund Hansen. 20-åringen satte også inn 3-1 da han umarkert satte inn Anders Tronstads presise hjørnespark med pannebrasken. Dermed var han svært delaktig i den uventede 3-2-seieren i Trondheim.

- For en spiss er det alltid godt å score mål. Men det viktigste er laget. Det var en meget god laginnsats og dersom vi fortsetter på samme måte, tror jeg vi kan holde plassen, sier Boli til Nettavisen.

-Uten press
Boli ble spådd av mange eksperter til å bli et stjerneskudd i Tippeligaen foran 2012-sesongen, men hverken unggutten eller Stabæk klarte å innfri forventningene. Et ungt Stabæk-lag rykket likevel rett opp igjen og kommer inn i en Tippeliga-sesong, nærmest uten forventninger. Det tror spissen er en fordel.

- Vi spiller nesten uten press og kan heller fokusere på hva vi gjør på treningene. Vi bryr oss ikke om hva ekspertene tipper, men Bob (Bradley) pusher oss på hver eneste trening om å jobbe hardere. Spiller vi som vi gjorde mot Rosenborg hver helg, tror jeg vi holder plassen, mener Boli.

Bryr seg ikke
Trener Bob Bradley har også fått med seg de dystre spådommene som laget hans står ovenfor. Han er ikke enig med sin ivorianske spiss at stemplet som dumpekandidat kan brukes til noe positivt før serieåpningen mot Sogndal førstkommende søndag.

- Det har ingenting å si. Vi må bare fokusere på oss selv. Det er jobben til de folkene å tippe tabellen, mens vår jobb er å utvikle laget. Det påvirker ikke oss i vår jobb, sier Bradley som mener målet naturlig nok er å komme topp 14 denne sesongen.

– Selvfølgelig vil det første målet for et nyopprykket lag være å holde plassen. Men så får vi se hva som skjer når sesongen utvikler seg. Dersom vi fortsetter å jobbe godt og få en utvikling, kan målene for sesongen utvikle seg. Men i første omgang har vi fokus på å starte sesongen på en god måte og forhåpentligvis følge opp den gode prestasjonen mot Rosenborg neste helg, sier Bradley.

VANT: Franck Boli mener Stabæk vil overleve i Tippeligaen hvis de spiller slik de gjorde mot Rosenborg, hver helg.


-Håper Stabæk holder seg
For Rosenborgs sin del roet ikke generalprøven gullnervene til et kravstort hjemmepublikum. Selv om Rosenborg hadde mye ball og flere gode muligheter, var det ingenting å si på at det var Stabæk som vant kampen. Tidligere Stabæk-spiller Mikkel «Mix» Diskerud var full av lovord etter kampen.

- Stabæk spilte veldig bra fotball. De har mange spillere som holder på ballen og de spiller Stabæk-fotball. De viser at det kan holde nivået mot et av de beste lagene i ligaen og så lenge de klarer å holde det stabilt, tror jeg det blir bra, sier mannen som forlot Stabæk, via Gent, til fordel for Rosenborg i 2012.

Han håper at gjensynet med gamleklubben ikke blir kortvarig.

- Det er kjempekult at de har kommet opp igjen. Det gleder meg veldig. Jeg håper at de kommer på andreplassen bak oss. Jeg har sett at Stabæk er tippet langt nede og de har lite ressurser. Men de har mange unge spillere og er flinke, så jeg tror de kommer til å gjøre det bra i år. Jeg håper ekspertene tar feil, smiler «Mix», og får støtte av Jørgen Skjelvik, en annen som har tatt gradene fra junior- til elitefotball i Bærumsklubben.

- Ekspertene har en vanskelig jobb
22-åringen Tippeliga-debuterte for Stabæk i 2009. I år får han sin første sjanse til å møte gamleklubben i offisiell kamp på Lerkendal 16.mai, nøyaktig fem år etter debuten. Men mye har endret seg både for den nåværende Rosenborg-backen og seriemesterne fra 2008.

- Jeg følte ikke noe spesielt ved å møte dem i dag, men det blir nok spesielt når vi møter dem på Nadderud. Det har med at det har vært så mange utskiftninger siden jeg var der og mens min karriere har pekt oppover, har Stabæk slitt. Nå er det er godt å se at de er tilbake i Tippeligaen igjen. Jeg håper og tror at de holder seg, selv om de fleste tipper dem på nedrykk. Ekspertene har en vanskelig jobb, for den ligaen her er så tett, sier Skjelvik.

Rosenborg serieåpner mot Viking førstkommende lørdag på Lerkendal, mens Stabæk tar imot Sogndal på Nadderud et døgn senere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere