RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Homofili er en sykdom

Foto: Getty Images / All over Press
Sist oppdatert:
Tidligere Chelsea-spiller sjokkerer.

I helgen viste flere nederlandske fotballprofiler sin støtte til homofile i landet ved å delta i en homoparade i Amsterdam.

Louis van Gaal, Ronald de Boer og Patrick Kluivert var blant de som deltok. Førstnevnte lot seg blant annet intervjue om bord på en båt.

Like mye støtte var det ikke å hente fra tidligere Chelsea-spiller Mateja Kezman.

Serberen, som la opp for to år siden og i dag jobber som sportssjef i Vojvodina FC, liker ikke fotballprofilenes deltakelse i homoparaden.

- Jeg hørte om det. Jeg kan ikke si jeg er overrasket, ettersom nederlenderne er veldig liberale, men slik jeg ser det, er homofili en sykdom og bør ikke støttes i det hele tatt, sier Kezman til den serbiske avisen Alo.

Kezman, som spilte fire sesonger i PSV Eindhoven, sier han ikke hadde likt å se det serbiske landslaget i en slik parade.

- Jeg hadde ikke likt at det serbiske fotballforbundet bestemte seg for å støtte gay-paraden i dette landet. Nederlenderne vender seg bort fra Jesus Kristus og mot fordømmelse, sier Kezman.

Nå får 34-åringen knallhard medfart i sosiale medier, hvor mange mener den tidligere spissen og hans meninger hører hjemme i middelalderen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere