RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hører ikke noe sted hjemme

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
Sist oppdatert:
Rosenborgs forsvarsspill får kritikk fra TV 2-ekspert etter kampen mot Start. Naturlig nok.

ROSENBORG - START 3-3: - Det forsvarsspillet som Rosenborg har prestert i kveld, hører ikke noe sted hjemme. Hvis de ikke får rettet på det, kan det bli mange tøffe matcher framover, konstaterte Petter Myhre under den siste kampen i Tippeligaens andre serierunde, som den tidligere Vålerenga-treneren kommenterte sammen med Øyvind Alsaker på TV 2.

Perle fra Kleiven
Rosenborg tok ledelsen i hjemmekampen mot Start, da Steffen Iversen ved hjelp av en heldig sprett fikk satt straffesparket i målet bak Kenneth Høie, men de de påskegule gjestene svarte raskt og med en godbit som selv Nidar Bergene og Freia ikke kan vise opp maken til.

Cristian Bolaños slo en corner ut til Christer Kleiven i returrommet, og den snart 22 år gamle midtbanespilleren skrudde ballen vakkert i mål fra 20-25 meters hold.

Åtte minutter før pause sendte Espen Børufsen gjestene fra Kristiansand i ledelsen, nok en gang ved hjelp av en Bolaños-pasning. Denne gang kan scoringen i stor grad tilskrives svakt forsvarsspill av hjemmelaget og ikke en utsøkt delikatesse fra bortelaget.

To mål av Olsen
Andreomgangen åpnet forrykende. Først satte Trond Olsen inn 2-2 etter en retur som bortelagets midtbanespillere åpenbart ikke var interesserte i å krige om, før Ole Martin Årst ble spilt fri og satte inn Starts tredje mål for kvelden.

Begge målene kom før fem minutter var spilt av sisteomgangen.

En halvtime før slutt utlignet Trond Olsen igjen, og igjen etter en retur. Den tidligere Bodø/Glimt-vingen scoret også i fjor to mål mot Start på Lerkendal.

Slik var kampen - minutt for minutt!

Hyller det offensive spillet
- Hvis vi skal ha på oss kritiske briller, kan vi si mye om forsvarsspillet i denne kampen, men jeg synes at vi heller skal hylle det offensive spillet og den kreativiteten, teknikken og innstillingen som lagene har her, sa Petter Myhre.

Og det bør han få støtte i.

Trenerne ønsker kanskje ikke å se spillere med langt større vilje til å angripe enn å forsvare, men underholdningsverdien blir langt større av at det skapes mange målsjanser og scores mange mål.

Og i disse økonomiske krisetider - tippeligalagene gikk med til sammen godt over 170 millioner kroner i minus i fjor - bør nok man kanskje ta mest hensyn til underholdningsverdien?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere