RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: jon eeg/scanpix)

- Hæstad en klegg på Pirlo

Sist oppdatert:
John Arne Riise er mektig imponert over Kristofer «Kleggen» Hæstad. - I går var han som en klegg på Andrea Pirlo. En utrolig ekkel klegg, som det er vanskelig å spille mot, sier landslagets venstreback.

TOPPIDRETTSSENTERET (TV 2 Nettavisen): Riise henger seg på resten av Fotball-Norge, og skryter uhemmet av Kristofer «Doffen» Hæstads debut i VM-sammenheng.

- Hæstad har vært den beste spilleren under oppkjøringen til kampen, og var enorm i går med sin kriging og mange løp, sier John Arne Riise til TV 2 Nettavisen.

Nytt klengenavn?
21-åringen sammenlignes ofte med en annen Start-yndlig, Erik «Myggen» Mykland, og kalles «Doffen». Men nå legger Riise altså opp til klengenavnskifte.

- Han har en fantastisk fremtid foran seg, og med sin aggressive spillestil er han akkurat en sånn type spiller som landslaget trenger. Om Kristofer fortsetter slik, skal Start få slite med å beholde ham. Men han trenger nok noen år til i eliteserien før han er klar for større utfordringer, sier Riise.

John Arne Riise er imponert over at Hæstad har tilpasset seg nivået etter bare en omgang mot Costa Rica. Riise er heller ikke bekymret for at Start-spilleren skal ta av etter å ha fått toppkarakter for gårsdagens innsats av TV 2 Nettavisen, VG og Aftenposten.

Mister ikke hodet
- Hæstad må nyte det. Han er en rolig type, som ikke tar ikke av. Han er lærevillig, og hører på oss mer erfarne på landslaget, forteller Liverpool-spilleren.

Selv er «Kleggen» ganske fåmælt om Ullevaal-prestasjonen.

- Grei kamp, men jeg har mye å gå på offensivt.

U21-trener Hallvar Thorsen er den som ved siden av Starts Tom Nordlie kjenner unggutten best.

- Gøy og veldig bra gjort at han hevder seg såpass mot de store navnene. Jeg er ikke overrasket, for han er god til å presse og vinne baller. Arbeidskapasiteten er jo enorm, men Kristofer kan bli mer ballsikker og gjøre mer ut av ballvinningene sine, sier Thoresen til TV 2 Nettavisen.

Hareides beste kombinasjon
Landslagssjef Åge Hareide skrøt både av Hæstad og kaptein Martin Andresen.

- De utgjør den beste kombinasjonen vi har sentralt akkurat nå. Kristofer tilfører en enorm arbeidskapasitet som er smittsom og forplanter seg i hele laget. Hæstad, Carew og Riise er så gode at de kunne hevdet seg i Serie A, sier Hareide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere