RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hun er den eneste som kan få Hegerberg tilbake på landslaget


KUN ÉN PERSON: Ingebrigt Steen Jensen (t.h) mener at det kun er Lise Klaveness (t.v) som kan få Ada Hegerberg (i midten) tilbake til landslaget.
KUN ÉN PERSON: Ingebrigt Steen Jensen (t.h) mener at det kun er Lise Klaveness (t.v) som kan få Ada Hegerberg (i midten) tilbake til landslaget. Foto: Montasje
Sist oppdatert:
Mandag vant Ada Hegerberg gullballen, og landslaget bør strekke seg langt for å få henne med, ifølge frontfiguren for Stabæk.

Ingebrigt Steen Jensen er kanskje mest kjent som reklamemann og frontfigur for fotballaget Stabæk. Han syntes det er moro at den første norske fotballspilleren som får gullballen har hatt noen viktige år av karrieren sin i Stabæk.

- Først må jeg - som alltid - understreke at hun kom til Stabæk som 16-åring, og at det hos oss hun utviklet seg til å bli en spiller i verdensklasse, sier han til Nettavisen. 

- Det må skje noe med måten landslaget drives på

Han mener at det må skje noe med måten landslaget drives på før Ada Hegerberg eventuelt kan komme tilbake.

- Hun er jo ganske klokkeklar på at det ikke er aktuelt akkurat nå, og hun føler nok at hun får oppleve fotballeventyr på høyeste nivå uten å være med Norge til VM til neste år. Lyon er trolig bedre enn ethvert landslag i verden, sier han.

Les også: Klaveness vil løse floken mellom gullballvinner Hegerberg og landslaget: – En lei situasjon

Han legger til at det er ingen som vet eksakt hva uenigheten mellom Hergerberg og landslaget handler om, men at det er menneskerett og bestemme selv hvor man vil ha fokus.

- Det må skje et eller annet med måten landslaget drives på for at hun skal føle det er utfordrende og utviklende for henne selv, sier Steen Jensen.

Den nevnte uenigheten mellom Ada Hegerberg og Norges Fotballforbund skjedde i kjølvannet av EM i 2017, der Norge røk ut av turneringen uten å ha scoret et eneste mål. I en pressemelding listet Hegerberg opp flere ting hun var misfornøyd med, noe som skapte en kløft mellom henne, landslagssjef Martin Sjögren og daværende toppfotballsjef Nils Johan Semb. 

Kun én person som kan få Hegerberg tilbake på landslaget

Han mener at det kun er én person som kan få Hegerberg tilbake til landslaget, og det er elitedirektør Lise Klaveness.

- Hvis det er en som kan få det til, så er det Lise Klaveness. Hun kjenner Ada veldig godt, de spilte sammen i Stabæk, og Lise vet hva hun prater om, sier han.

Les også: Stolt fotballpresident mener oppførselen overfor Hegerberg var beklagelig

Han legger heller ikke skjul på at om Hegerberg nå ikke kommer tilbake til landslaget, så vil ikke alt falle i grus.

- Om Klaveness nå ikke får Hegerberg tilbake til landslaget, får vi trøste oss med at ingen spiller er større enn laget - ikke Ronaldo, ikke Messi og ikke Ada Hegerberg. Det er ikke sånn at om vi ikke får Ada Hegerberg til landslaget så er det ingen vits i å dra til VM til neste år, sier Steen Jensen.

Han legger til at om det er noen som ikke vil spille, så må det ikke bli slik at man går helt over stokk og sten for å få spilleren fornøyd.

- Man skal strekke seg langt for å få henne med, men ikke forskreve seg. Jeg har tro på Norge i neste års VM, enten Ada er med eller ikke, avslutter Steen Jensen.

- Det er en lei situasjon

Det har ikke lykkes Nettavisen å få kontakt med Lise Klaveness, men hun har tidligere uttalt det er leit at Hegerberg ikke spiller for landslaget. 

– Det er en lei situasjon at hun ikke spiller for landslaget, og generelt når gode spillere ikke spiller for Norge, sier Klaveness til TV 2.

Klaveness beskriver Hegerberg som en «ekstrem vinnerskalle» når hun får spørsmål om hvorfor Lyon-spissen er verdens beste fotballspiller. Ifølge elitedirektøren er det viktig for henne å gjøre Hegerberg disponibel for landslagsspill. 

– Vi har hatt en dialog hele veien, og det har ikke endret seg. I min nye jobb har jeg et profesjonelt blikk på det, og vi ønsker å løse opp i situasjonen på både kort og lang sikt. Det som er viktig for meg er å gjøre henne disponibel for landslagsspill og å ha en god dialog, sier Klaveness.

- Et landslag trenger primadonnaer

Kravet om å få Ada Hegeberg tilbake på landslaget øker i styrken etter at hun ble kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller.

- Dette handler om ledelse. Et landslag trenger talentene og primadonnaene. God ledelse betyr at man bruker det potensialet de beste spillerne har og bygger rundt det. Det gjelder i idretten som ellers. Det var åpenbart at det ikke skjedde da Ada sist spilte i mesterskap. Da bygget man ikke laget og spillet rundt hennes talent, sier Anne Kjersti Befring til Nettavisen.

Den sportsinteresserte advokaten og forskeren Anne Kjersti Befring ber NFF sørge for at Ada Hegerberg får en plass på langslaget.

Hun er sportsinteressert advokat og forsker og er nå én av flere som nå ber Norges Fotballforbund sørge for at stjernespissen fra Sunndalsøra - denne uka kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller - får en plass på landslaget. Da Hegeberg ble Ballon d'Or-vinner, var det første gang at gullballen ikke bare ble delt ut til en herrespiller. Hegerberg har i flere år sørget for mål for franske Lyon, men i godt over ett år har hun ikke spilt for Norge. Etter et mislykket EM i fjor sommer sa hun takk og farvel til landslaget.

- Hvis det er konflikter, er det et ledelsesansvar å rydde opp i dette. Men når man jobber med toppidrett, må man håndtere utøvere med ekstreme ambisjoner og spesielle talenter. Man må bruke dette, ikke motarbeide det, sier Befring til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere