- Huseklepp på Premier League-nivå

Foto: Erlend Aas/Scanpix

Erik Huseklepp hylles av lagkompisene etter en ny kanonkamp for Norge.

18.11.10 11:57

IRLAND-NORGE 1-2:

AVIVA STADIUM (Nettavisen): Som mot Frankrike var Erik Huseklepp god da han spilte på flanken i førsteomgangen. Som mot Frankrike var han strålende da han ble flyttet opp som spiss etter hvilen:

Han nøyde seg med ett mot Irland, kunne hatt flere, men sto sammen med Morten Gamst Pedersen som Norges to giganter etter en ellers nokså middels landslagsprestasjon: Solid, ikke for mange sjanser imot («men jeg tror irene fikk fem eller seks sjanser, og det synes jeg er for mye» – Drillo), og med et særdeles godt kontringsspill i andreomgangen.

Den største utfordring for de irske stopperne ble en 26 år gammel Brann-spiss, som var så bevegelig at irene ble rent svimle. Og selv om han er aldri så lei det selv, prestasjonen mot Irland vil garantert føre til nye overgangsspekulasjoner.

Les også: Drillos nærmer seg topp 10

Huseklepp på Premier League-nivå
Denne gangen bør det også kulminere med en solid kontrakt lenger sør i Europa, skal vi tro de største landslagsprofilene.

- Erik Huseklepp er vel så vanskelig å spille mot som mange (spisser) i Premier League, sier Brede Hangeland til Nettavisen.

- At han kunne spilt i en større liga enn Tippeligaen er det ingen tvil om.

John Arne Riise er helt enig.

- Han er mer en god nok for en større liga, forsikrer John Arne Riise.

- Fortsetter han å prestere på internasjonalt nivå, og det har han gjort nå, så vil han komme seg ut, lover Roma-spilleren.

Håper på Huseklepp-overgang
Det tror også Blackburns Morten Gamst Pedersen, som mener det er flere fordeler for Huseklepp-interessentene.

- Det er jo ikke bare det at han kan spille spiss, han kan også brukes på begge flankene, og det gjør ham mer interessant.

- Jeg håper bare han får komme seg ut snart, i dag hadde han nok en god landskamp.

Scoring og alle godordene til tross, Huseklepp tar oppstyret med stoisk ro.

- Det var morsomt i dag, og jeg synes det gikk bra på flanken i førsteomgangen, men at jeg kom enda mer med da jeg ble flyttet opp i andreomgangen - akkurat slik det var mot Frankrike.

- Men jeg har ingen problemer med å spille på flanken, jeg er fornøyd så lenge jeg får spille. Når det gjelder nye rykter, så har jeg sluttet å bry meg om dem, sier formspilleren, og drar lettere oppgitt på smilebåndet.

Januarvinduet vil vise seg om det bare blir rykter å forholde seg til.

Les også:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Landslaget

Mest lest på Sport

Annonsebilag