*Nettavisen* Sport.

- Husker han kledde av David Villa

Foto: AFP/Scanpix

Men nå er det Vidar Riseth som blir avkledt – i fjerdedivisjon.

29.09.11 09:13

LYN – BYGDØ MONOLITTEN 7-0:

FROGNER STADION (Nettavisen): Den inneværende sesongen har vært en parademarsj for Lyn. Onsdag kveld ble seriemesterskapet i 4. divisjon avdeling 1 sikret hjemme på Frogner stadion.

I løpet av 18 kamper har laget innkassert 18 seire og står med solide 54 poeng og 90-10 i målforskjell når to serierunder gjenstår. Nærmest er Frognerparken med sine 42 poeng fra 17 kamper.

Vil komme tilbake
På motsatt banehalvdel onsdag ventet nabolaget Bygdø Monolitten. Klubben stilte med blant andre den tidligere utenlandsproffen og Rosenborg-profilen Vidar Riseth til oppgjøret på kunstgresset.

Veteranen var imidlertid ikke nok til å stoppe et dampende hett Lyn-lokomotiv og den gamle storheten ga seg ikke før det sto 7-0 i målprotokollen. Riseth lot seg imponere av motstanderen.

- Lyn er et lag som kommer til å ta stegene opp gjennom divisjonssystemet og være tilbake i 1. divisjon om ikke så lenge. De var gode og spiller kjempefin fotball, sier Vidar Riseth til Nettavisen.

- Jeg synes det er veldig fint det klubben har fått til etter at den måtte ned. Det er folk som er villig til å hjelpe Lyn tilbake mot toppen og det er igjen stor interesse rundt klubben, sier 39-åringen.

- Kledde av Villa
En av dem som gjorde sitt for å sette Riseth i skyggen onsdag kveld var stopperbauta og Lyn-kaptein Mads Dahm. Den 1.95 meter høye 22-åringen knuste trønderen i lufta, da han satte inn en av Lyns totalt sju fulltreffere.

Den tidligere Lillestrøm-spilleren måtte medgi etter kampen at Riseth nok har sett bedre dager.

- Han gjorde en grei kamp. Men jeg har nok sett ham bedre, sier Dahm til Nettavisen og smiler.

- Jeg husker fortsatt godt at han kledde av David Villa på Mestalla i Champions League for Rosenborg. Det er vel fem år siden nå, sier Lyn-spilleren og sikter til oppgjøret mellom RBK og spanjolene i 2007.

Også Riseth må erkjenne at fotballambisjonene ikke lenger er der de en gang var.

- Nei, jeg har en gammel kropp og den holder ikke en hel fotballkamp lenger. Men det er moro å være med i et flott miljø og få mosjon. Jeg er med nå for å kose meg og spille fotball, sier han.

Bygdø har også folk som Morten Ramm og Terje Håkonsen i sine rekker, men verken komikeren eller snowboardesset var å se på banen onsdag. Dahm tror ikke de to hadde utgjort noen forskjell uansett.

- Riseth gir nok laget noe, men med de to andre vet jeg ikke helt. Jeg har ikke sett dem spille, så det er vanskelig å si. Morten Ramm har vel spilt mest for andrelaget til Bygdø, tror jeg, sier stopperen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lluis Gene

- En stor opptur
Dahm returnerte til Lyn foran årets sesong, etter at han ikke hadde fått noe nytt tilbud fra LSK. Andre tippeligaklubber og klubber i utlandet skal ha vært interessert, men 22-åringen valgte med hjerte.

«Mads Dahm, du er supermann. Mads Dahm, du er supermann», runget det fra tribunen, da kapteinen ble byttet ut mot slutten av andre omgang. Stopperen synes det har vært en svært fornøyelig sesong.

- Det har vært moro. Hele sesongen har vært en eneste stor opptur for klubben. Alt er positivt her nå.

Oslogutten synes det imidlertid er vanskelig å si hvor godt dagens Lyn egentlig er.

- Det er vanskelig, fordi vi har vært såpass overlegene mot den motstanden vi har møtt i denne divisjonen. Men jeg tror vi skal være gode nok til å være et topplag i tredjedivisjon også, sier han.

- Vi satser i hvert fall på opprykk også neste sesong. Skulle det ta tid, så er det greit, men vi liker å sette oss høye mål, sier 22-åringen.

Etter at elitelaget til Lyn gikk konkurs i 2010 og ble suspendert fra seriesystemet, har klubben altså vært nødt til å bygge seg tilbake via breddesatsingen. Dette har gitt Lyn en ny vår interessemessig.

Onsdag kveld var det 664 tilskuere på Frogner stadion, men på gode dager har det vært rundt 2000 mennesker på plass for å følge den tradisjonsrike klubben.

- Det har vært veldig bra interesse og det har vært fantastisk å spille her i år, avslutter Dahm.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.