*Nettavisen* Sport.

- Hva gjør du nå, Dan Eggen?

Foto: Dag Langerød (Nettavisen)

Det er fire måneder siden Dan Eggen kuttet ut fotballen. Vi har møtt krølltoppen.

30.06.05 10:26

Dan Eggen ble en kulthelt i Norge da han feide inn på landslaget før VM i 1994. Krøllene og hans meget avslappede væremåte ble straks en hit i Norge.

Tidlig i år satte imidlertid hofteproblemer slutt for en lang og innholdsrik karriere. En karriere som bragt ham til sju forskjellige klubber på seniornivå - og flere landskamper for Norge.

Skal studere
- Hva gjør du nå?

- Det er jo bare fire måneder siden jeg sluttet, og etter det har jeg reist rundt i Frankrike med kjæresten min (Angeles) og gutten (Gael) som er 14 år gammel, sier Eggen til TV 2 Nettavisen.

- Men hva skal du gjøre fremover?

- Jeg skal begynne å lese. Studere, sier han.

Men uten at han vet nøyaktig hva.

Tidligere artikler i serien:

Alf Kåre Tveit

Tor Røste Fossen

Rolf Falk-Larsen

Per Bergerud

Eirik Kvalfoss

Erik Håker

Pål Lydersen

Berit og Ove Aunli

Per Edmund Mordt

Odd Johnsen

Eggen er også deleier i et lite plateselskap som heter Black Balloon, og han er manager for gruppa El Caco. Seniorkarrieren som midtstopper startet imidlertid på Readys seniorlag på 80-tallet. Karrieren videre gikk til Frem og Brøndby i Danmark, Celta Vigo og Alaves i Spania, Rangers i Skottland og Le Mans i Frankrike.

Han fikk også 25 landskamper for Norge, og spilte i både VM og EM.

Elsket livet
- Hva var høydepunktet?

- Det var et eventyr alt sammen. Men jeg vil ikke trekke frem noe spesielt. Det var selve tiden som var høydepunktet. Jeg er fornøyd med alle de 15 årene mine som fotballspiller, sier han.

Hadde han måttet velge, ville imidlertid VM-kampen mot Brasil i 1998, og da han ble matchvinner for Brøndby mot Liverpool på Anfield, kommet høyt. Senere møtte han også Liverpool i UEFA-cupfinale med Alaves. Da ble det tap. Han ble også cupmester med Brøndby.

- Savner du tiden?

- Det gjør jeg. Men samtidig har man fått det litt på avstand. Jeg hadde heller ikke noe alternativ da jeg sluttet. Jeg kunne ikke fortsette, sier Eggen.

Og forklarer:

- Hofta sa stopp. Jeg har et problem som hos eldre mennesker fører til at de må bruke hofteproteser. Jeg får nok hofteprotese mye tidligere....

Skal bo i Oslo
Det har også vært klubber som har kontaktet Eggen for å få ham tilbake på banen, men i og med at kroppen er som den er, har det aldri vært et alternativ.

Hjem til Norge skal han imidlertid uansett. 35-åringen har kjøpt seg hus på Ekeberg.

Krøllene blir dermed å se her hjemme også videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.