RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud/Scanpix

- Hva han sa? Ingen kommentar

Sist oppdatert:
Ronny Deila har ikke vært fornøyd med Lars-Christopher Vilsvik.

STRØMSGODSET – VIKING 1-0:

DRAMMEN (Nettavisen): De to siste sesongene har Lars-Christopher Vilsvik vært en av Strømsgodsets beste spillere. Norsktyskeren har vært så god at det har blitt landslagsspill.

Den offensive backen slo brått igjennom i Tippeligaen i 2010. Da han kom til Godset hadde de færreste hørt om han, men i drammensklubben har han utviklet seg til å bli en kvalitetsspiller.

LES OGSÅ: Onkel tipset om Godset-kometen

Søndag var det nettopp Vilsvik som ble matchvinner da drammenserne slo Viking hjemme. Backen satte ballen i mål fra krittmerket, etter at Strømsgodset hadde fått tildelt en tvilsom straffe.

- Har vært svak
Innledningen på årets sesong har imidlertid ikke vært optimal for 23-åringen og etter kampen mot siddisene kunne Godset-trener Ronny Deila fortelle at han ikke har vært fornøyd med alt Vilsvik har gjort i år.

- Han har vært svak i innledningen. Han har slitt med litt forskjellig småtteri. Men nå er han tilbake igjen. Jeg så det på treningen fredag at han plutselig var tilbake og han var kvikk i dag, sier Deila.

Treneren vil ikke avsløre hva han har sagt til eleven når han ikke har vært fornøyd, men det har trolig ikke bare vært skryt å høste for 23-åringen.

- Det kan du regne med, sier Strømsgodset-sjefen.

Heller ikke Vilsvik selv ønsker å si noe om hva Deila har sagt til ham når det har gått tung.

- Det kommenterer jeg ikke her, sier Godset-spilleren.

- Jobbe videre
Drammensklubben slet med mange skader i vinter og Deila har ved flere anledninger påpekt at mange spillere trenger tid på å komme skikkelig i gang. Han mener Vilsvik er blant disse.

- Nå må han bare jobbe videre. Vi har flere som trenger mer kamptrening. Muhammed Abu har vært ute i sju-åtte måneder der han ikke har spilt kamper. Men han har hvert fall fått fire på rad nå.

- Hvor god kan Vilsvik bli?

- Det er litt opp til ham selv, det. Vi må jobbe over tid. Han er litt sent utviklet og spilte ikke på toppnivå før han var 22-23 år. Det er litt forskjellig hvordan folk utvikler seg, sier Deila.

- Men nå ser det ut til at han har funnet tilbake formen, legger treneren til.

- Holde fokus
I tillegg til å score vinnermålet markerte Vilsvik seg positivt offensivt ved flere anledninger mot Viking. Blant annet gikk backen på noen susende løp både med og uten ball.

- Det blir fort sånn mot Viking, når de spiller mann mot mann. Hvis du først dribler deg forbi mannen din, så kan du løpe langt. Det at Viking legger Valon Berisha på ham, viser også at de tar ham på alvor.

Selv har ikke Vilsvik brydd seg så mye om at det har gått litt trått. 23-åringen har prøvd å holde fokus på fotballen og ikke tenkt så mye på hva som skrives om ham i avisene og hva som sies på TV.

- Nei, det media driver med har ikke jeg hatt noe særlig fokus på. Jeg henger meg ikke opp i det. Jeg ønsker bare å gjøre så godt jeg kan, sier den offensive Strømsgodset-backen.

- Akkurat nå så trenger jeg å komme i gang igjen. Jeg må bare jobbe videre, så får vi se hvordan det går, avslutter han.

Med søndagens seier over Viking ligger Vilsvik og Godset som nummer tre i Tippeligaen, bak Tromsø og Rosenborg. Neste oppgave for laget fra Drammen er borte mot Lillestrøm 28. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere