RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hva ler du av, sir Alex?

PUBLIKUMMER? Sir Alex Ferguson kan risikere flere kamper på tribunen.
PUBLIKUMMER? Sir Alex Ferguson kan risikere flere kamper på tribunen. Foto: Nick Potts (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Champions League-oppgjøret mot Marseille var i hvert fall så lite underholdende som overhodet mulig.

MARSEILLE - MANCHESTER UNITED 0-0:

To lag som for enhver pris ville unngå baklengsmål.

Et Manchester United-mannskap som ville si seg godt fornøyde med et uavgjortresultat i første oppgjør.

Det luktet 0-0 lang vei av oppgjøret mellom Marseille og Manchester United i åttedelsfinalen i Champions League onsdag kveld - og det ble det.

Ingen bør være overrasket over akkurat det.

Solide midtstoppere
Utover i kampen, etter en svært rolig første omgang, tok Marseille riktignok fullstendig over spillet og presset gjestene fra England farlig langt bakover på banen.

Men Manchester United hadde ikke sluppet inn mer enn ett mål på seks Champions League-matcher før kveldens affære, og hadde ambisjoner om å holde tett bakover også denne gangen.

At laget klarte nettopp det, kan de takke Nemanja Vidic og Chris Smalling spesielt for.

Midtstopperduoen var oppofrende og gode, og sørget for at ingen United-supportere savnet Rio Ferdinand noe særlig i løpet av de 90 minuttene i Marseille.

En time ut i kampen kunne imidlertid verken Vidic eller Smalling gjøre noe da André Ayew skjøt et innlegg skrått inn mot mål langs bakken. Ved bakre stolpe ventet brasilianeren Brandao, og angrepsspilleren var bare noen få skonumre unna å sette inn ledelsen.

Godt utgangspunkt
Det var også det nærmeste man kom en sjanse i kampen, noe som forteller det meste om underholdningsverdien i kampen. For etter den gode Marseille-perioden sank tempoet i kampen igjen betraktelig, og de siste 25 minuttene ble nærmest et gjesp av en fotballkamp.

Nevnte Brandao var for øvrig heldig som unngikk rødt kort, da han med overlegg slengte albuen i hodet på Nemanja Vidic i andre omgang, uten at dommeren fikk med seg hendelsen.

Uansett betyr 0-0-resultatet et svært godt utgangspunkt for Manchester United før returmøtet på Old Trafford om knappe tre uker. Det betyr imidlertid også at engelskmennene må score i hjemmekampen, noe som kan bli en vanskeligere oppgave enn antatt.

- Må spille bedre
- Manchester United kom hit for å spille kynisk. Det var en tøff kamp, men mine spillere gjorde sitt beste. Vi håper på å gjøre en like god kamp i returen, kommenterer Marseille-trener Didier Deschamps etter å ha sett sitt lag bli nektet et vinnermål mot engelskmennene.

Naturlig nok er United-leiren mer fornøyd med resultatet.

- Vi kunne spilt langt bedre i kveld, men vi er fornøyd med ikke å slippe inn baklengsmål, forteller John O'Shea, som likevel er klar på at jobben ennå ikke er gjort.

- Vi må spille mye bedre i returmøtet enn hva vi gjorde i kveld. Vi er fulle av selvtillit, men klar over faren ved et bortemål til Marseille, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere