RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hvis dette er sant, gjør de ikke jobben sin

PRESSET: Kritikerne blir flere og mer høyrøstet for hvert poengtap Per Joar Hansens Rosenborg går på. Også Adresseavisen-kommentator og Rosenborg-kjenner Kjetil Kroksæter har begynt å rasle med sablene.
PRESSET: Kritikerne blir flere og mer høyrøstet for hvert poengtap Per Joar Hansens Rosenborg går på. Også Adresseavisen-kommentator og Rosenborg-kjenner Kjetil Kroksæter har begynt å rasle med sablene. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Adresseavisen-kommentator Kjetil Kroksæter har mistet troen på Per Joar Hansen.

Etter nok et poengtap for Rosenborg, denne gang mot Sarpsborg 08, er det liten tvil om at presset på RBK-trener Per Joar Hansen er massivt.

Rosenborg-styret, med leder Ivar Koteng i spissen, bedyrer at de fortsatt har tillit til Per Joar Hansen, og at de ikke har vurdert trenerens fremtid.

Tror ikke på styret
Det mener Adresseavisens sportskommentator, Kjetil Kroksæter, er tull.

- Hvis styret faktisk snakker sant her, gjør de i så fall ikke jobben sin. Det er klart at man må diskutere tingenes tilstand når prestasjoner og resultater ikke er som forventet. Det som er sikkert, er at styret gjemmer seg. Og det kan de ikke fortsette med, sier Kroksæter til Nettavisen, og understreker at situasjonen er kompleks.

- Det er ikke nødvendigvis så enkelt som å sparke Perry, og billig blir det nok heller ikke. Hvem skal i så fall ansettes? Skal det hentes eksternt, koster det mye penger, og Rosenborgs økonomiske situasjon er ikke spesielt god.

«Perry» har opplevd flengende kritikk fra store deler av supporterne de siste ukene, som er langt fra fornøyd med verken poengfangst eller hvordan Rosenborg har fremstått i mange av kampene. Særlig skuffet var man etter 16.mai-tapet hjemme mot Stabæk, et resultat som fikk Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter til å skrive en kommentar under tittelen«Dette prosjektet får du ikke til, Perry».

Ikke lenger tro
Kroksæter har ikke for å vane å rette kritikk i tide og utide, og han skriver blant annet at «kritikken sitter langt inne».

Overfor Nettavisen forklarer han hvorfor han likevel følte det var på tide å stille Per Joar Hansen til veggs på kommenatorplass.

- Det går på at det har vært altfor lite fremgang og utvikling å spore siden Perry tok over. Jeg har hatt tro på den jobben han har gjort inntil nå, men når resultatene og prestasjonene fortsatt ikke står i stil til forventningene, tror jeg at det nå virkelig begynner å blinke et rødt lys for ham. Den første sesongen fantes det en aksept for at ting ikke stemte optimalt, men nå forventes det mer, sier Kroksæter til Nettavisen.

BLANT KRITIKERNE: Kjetil Kroksæter.

- Andreomgangen mot Sarpsborg var forferdelig, og oppsummerer på mange måter problemene med laget. De henger ikke sammen defensivt, følger ingen offensiv plan, og ser rett og slett svært engstelige ut for å gjøre den minste feil. Den samme engstelsen var å spore i hjemmekampen mot Stabæk. Det er Per Joar Hansens ansvar, fortsetter Kroksæter.

Ga seg etter press
Også under Per Joar Hansens forrige Rosenborg-opphold vokste kritikken i takt med de dårlige resultatene. Kjetil Kroksæter var derimot blant de som forsvarte treneren lengst. Til slutt mistet likevel også han tålmodigheten, og skrev en svært kritisk kommentar datert 4. august 2005.

Kun tre dager senere valgte Per Joar Hansen å gå av som trener etter at Rosenborg hadde tapt 1-2 mot Lillestrøm hjemme på Lerkendal i runde 17.

På det tidspunktet lå klubben på 8.-plass i Tippeligaen, 14 poeng bak ledende Start.

Da hadde Rosenborg-supporterne atpåtil satt i gang en kronerulling for å finansiere sparkingen av Hansen. En liknende aksjon er satt i gang også denne gang, og målet er å samle inn 100.000 kroner.

Etter Moldes seier hjemme mot Viking tirsdag kveld, befinner Rosenborg seg ni poeng bak serielederen etter at en tredjedel av sesongen er spilt.

Kjetil Kroksæter vil ikke spekulere i hvor mange poeng Per Joar Hansen eventuelt har råd til å avgi videre, men er sikker på at det må det må skje forbedringer raskt.

- Det blir bare spekulativt å gjette på hvor mange flere poengtap som skal til, så det vil jeg ikke gjøre. Men at ting må bli bedre, er hevet over enhver tvil, svarer han kontant.

P.S: Neste kamp for Rosenborg og Per Joar Hansen er det knalltøffe bortoppgjøret mot Strømsgodset på Marienlyst lørdag. Et tap der betyr at presset på RBK-sjefen tiltar i styrke.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere