*Nettavisen* Sport.

- Hvor er hodet?

TAPTE: Lionel Messi og Barcelona tapte lørdag 1-0 mot Valladolid i La Liga.

TAPTE: Lionel Messi og Barcelona tapte lørdag 1-0 mot Valladolid i La Liga. Foto: Israel L. Murillo (Ap)

Barcelona gikk på smell mot nedrykkslag.

08.03.14 19:39

Barcelona har kun vunnet to av sine sju siste bortekamper i La Liga. Lørdag tapte de 1-0 for svake Valladolid, og kan nå risikere å havne fire poeng bak ligaleder Real Madrid.

Det har i år gått fra å være to store i Spania til å bli tre store. Både Barcelona, Real Madrid og Atlético Madrid kan vinne den spanske ligaen, og da passer det dårlig å gå på en smell mot en av årets svakeste lag, Valladolid.

Vinner 99 av 100
- Dette er en kamp Barcelona vinner 99 av 100 ganger, sa La Liga-ekspert Petter Veland til Nettavisen etter kampslutt.

Han forteller at Valladolid har vært trøstesløse hele sesongen, og mener dette resultatet er det mest overraskende så langt i La Liga 2013/14.

Klikk på bildet for å forstørre.

KAN BLI TØFT: La Liga-ekspert Petter Veland vil ikke avskrive Barcelona, men tror de kan få det tøft i kampen om ligagullet i Spania. Foto: Mediehuset Nettavisen

- Barcelona var fryktelig tamme. De skapte lite, og når de først prøvde, var det mangel på presisjon hele veien, fortalte Veland.

- Kan være den avgjørende kampen
På spørsmål om ligagullet røyk i denne kampen svarte Veland at det er enda en del som kan skje, men han så ikke bort fra at denne kampen kan bli avgjørende.

- Når vi kommer til mai kan det godt hende vi ser tilbake og ser at det var denne kampen Barcelona tapte ligatittelen, sa han.

Han mener likevel at det er for tidlig å avskrive Barcelona, og selv om Real Madrid virker sterkere enn på mange år, er det allerede om to uker klart for Él Classico. Vinner Barcelona den er de plutselig med i kampen om gullet igjen.

- Vanskelig å si hva som er feil
Veland synes det er vanskelig å si hva som gjør at Barcelona sliter om dagen.

- Min første tanke er: Hvor er hodet?, sier Veland, og hinter til at det kan se ut som om Barcelona-spillerne ikke bryr seg nevneverdig om den hjemlige ligaen.

- Mange av spillerne har vunnet ligaen flere ganger, og det kan virke som om de er mer opptatt av Champions League enn La Liga.

I Champions League gjør Barcelona det bra, og leder 2-0 fra første kamp mot Manchester City i åttendelsfinalen.

Jevn La Liga
Årets La Liga er jevn. Begge Madrid-lagene, samt Barcelona kan fremdeles vinne tittelen.

Barcelona møter Manchester City i midtuken, før de skal spille mot Osasuna i neste ligakamp, 16. mars.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.