Gå til sidens hovedinnhold

- Hvordan i helvete havnet vi her?

Arsenal-legende ber Arsène Wenger om å rydde opp.

Robin van Persie har signalisert at han ikke ønsker å forlenge sin kontrakt med Arsenal.

Nederlenderens kontrakt går ut etter den kommende sesongen, og klubben ser dermed ut til å miste enda en stjernespiller.

- Forbausende
Det får den tidligere storscoreren Ian Wright til å reagere. I sin faste spalte i The Sun tar han et oppgjør med gamleklubben.

- Jeg ble forbauset da jeg hørte at Robin van Persie ønsker å forlate Arsenal. Jeg var sikker på at kapteinen var tilfreds på Emirates, og at han ville skrive ny kontrakt etter den beste sesongen i karrieren sin, skriver Wright.

- Å høre at Robin van Persie ikke er fornøyd er en stor smell for meg og alle andre Arsenal-supportere.

Det er imidlertid ikke spissen Wright er sint på. Han har faktisk stor forståelse for at han nå ønsker seg bort fra klubben.

- Jeg kan ikke klandre ham for avgjørelsen han har tatt. Faktisk, mener jeg at han ikke har noe valg lenger, fordi han er en ambisiøs spiller i verdensklasse, som ikke kan oppnå målene sine med denne klubben.

- Hvordan i helvete?
Wright mener det er på tide at Arsène Wenger og ledelsen tar grep hvis ikke supporterne skal miste troen fullstendig.

- Nå er det på tide at Arsène Wenger sier noe, fordi supporterne - som har stått ved klubben gjennom sju lange år uten trofeer - fortjener å vite hva som foregår.

Etter at Thierry Henry forlot klubben i 2007, har det vært en stri strøm av spillere som har forlatt klubben til fordel for større klubber eller større summer.

KONKURRANSE: Vinn billetter til OL i London

Cesc Fàbregas, Samir Nasri, Ashley Cole, Gael Clichy, Kolo Toure og Emmanuel Adebayor har alle forlatt Emirates. Ian Wright lurer på hvorfor.

- Hvordan i helvete kom en klubb med Arsenals posisjon og ressurser til det punktet at den tvinges til å vinke farvel til en stjernespiller hvert år?

- Ikke gode nok erstattere
Arsenal har riktig nok hentet inn Lukas Podolski og Olivier Giroud denne sommeren, men Wright er ikke overbevist av den grunn.

- Spillerne som kommer inn er aldri like gode som de som reiser. Så hvert år faller Arsenal fra fordi laget ikke har kvaliteten eller vinnermentaliteten til å stå løpet ut.

Nå mener Wright at Wenger må svelge stoltheten sin og begynne å gå etter etablerte stjerner for å henge med i toppen.

- Arsène ser fortsatt etter spillere han kan utvikle, framfor å kjøpe stjerner. Det triste realiteten er at du må bruke penger for å være med å konkurrere i dagens fotball. Og Arsenals policy virker ikke lengre, avslutter han.

Les Ian Wrights kommentar her

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget