*Nettavisen* Sport.

- Hvorfor gjør dere sånn?

Foto: NTB Scanpix

Ståle Solbakken er fortsatt ikke fornøyd med det han ser av sine Wolves-spillere.

28.09.12 16:41

Lørdag jakter Wolverhampton og Ståle Solbakken sin fjerde strake ligaseier i Championship når Sheffield Wednesday kommer på besøk til Molineux.

Samtidig skal spillerne hevne det smått pinlige 6-0-tapet mot Chelsea i ligacupen denne uken.

Tapet, som kom med et reservepreget mannskap, er et tegn på at Solbakken fortsatt har en stor jobb foran seg før Wolverhampton opptrer som nordmannen ønsker.

Hatt spillermøter
Nå avslører Solbakken at han har intensivert oppfølgingen av spillerne i tiden mellom kampene. Han har nylig holdt spillermøter for å luke bort unødvendige og gale avgjørelser på banen.

- På torsdag før Peterborough-kampen hadde jeg møter med et par av spillerne for å vise dem bestemte situasjoner fra Ipswich-kampen. Jeg spurte dem: Hvorfor gjør du sånn? Hvorfor gjør du ikke det andre du har mulighet til? Vi viser spillerne DVD-filmer av dem selv og laget i kamper, på treninger og taktiske møter, forteller Solbakken til Wolves' hjemmesider.

- For meg er det viktig å høre forklaringene deres slik at jeg vet hvorfor de gjør sånn og sånn, for jeg trenger noen grunner til det, fortsetter han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix

Solbakken forteller nemlig at han er avhengig av at spillerne i troppen til enhver tid er klar over hvilke arbeidsoppgaver som hører med bestemte posisjoner, slik at alle er klare til dyst når de får plass på laget.

- Det er viktig at man har 18-20 spillere som vet hva jobben deres er. Det gjør det enklere å rotere på laget, sier nordmannen.

Liker læreviljen
Solbakken byr samtidig på et eksempel:

- Hvis vi bruker Stephen Hunt fra start, kommer han til å løse venstrekant-rollen på en annen måte enn Bakary Sako. Men defensivt må begge gjøre den samme jobben, sier Solbakken.

Det er to lag i forskjellig form som møtes på Molineux lørdag. Wolves står som nevnt med tre strake ligaseiere, mens motstander Sheffield Wednesday har fire strake ligatap.

Likevel er kampen helt åpen, mener nordmannen.

- Vi har mye å jobbe med fortsatt, og vi er nødt til å bli bedre. Det jeg liker, er spillernes vilje til å lære, avslutter Solbakken.

Trolig Wolves-lag mot Sheffield Wednesday:
Carl Ikeme, Kevin Foley, Christophe Berra, Roger Johnson, Stephen Ward, Slawomir Peszko, Tongo Doumbia, Karl Henry, Bakary Sako, Kevin Doyle, Sylvan Ebanks-Blake.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.