RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Høy moral hindrer dommer-juks

Sist oppdatert:
Det finnes ingen regler som hindrer norske fotballdommere å satse penger på kamper de selv er involvert i. - Moralen hos norske dommere er så høy at dette ikke er noe problem, sier dommerkonsulent Rune Pedersen.

Verken Norges Fotballforbund eller Norsk Tipping har regler for å hindere spillere eller dommere å tjene penger på uhederlig vis.

- Det finnes ikke noe forbud mot dette, men vi anmoder våre dommere om ikke å spille på kamper de selv dømmer eller som de kan komme bort i, sier dommerkonsunlent i NFF, Rune Pedersen, til VG.

Diskusjonen har blitt aktuell etter at den tyske dommeren Robert Hoyzer tjente inntil 800.000 kroner etter å ha veddet på kampresultatet i et oppgjør han selv dømte. Dømmingen i kampen skal ha vært oppsiktsvekkende, og det tyske forbundet har nå iverksatt gransking av 12 kamper.

- Senest på toppdommersamlingen i helgen var dette et tema. Dommere skal ikke sette penger på kamper de selv kan tenkes å komme i forbindelse med, sier Pedersen, som mener kvaliteten og moralen hos norske dommere er så høy at dette ikke er noe problem her hjemme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere