*Nettavisen* Sport.

- I år skal jeg score ett mål

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/SCANPIX

Ruben Yttergård Jenssen senker kravene etter 68 Tippeliga-kamper på rad uten mål.

16.03.11 13:48

3.plass: Tromsø
Ruben Yttergård Jenssen har vært så god i vinter at Per-Mathias Høgmo selv ringte Drillo for å tale midtbanespillerens sak før Norge - Danmark. Både i 2009 og 2010 spilte han alle kampene for Tromsø i Tippeligaen, og høster skryt av alle som uttaler seg om han.

- Ruben er en spiller med mange plusser og få minuser, har Drillo sagt.

Vi tok en prat med det som kan være Norges neste utenlandsproff.

- Først, gratulerer med plass i landslagstroppen som skal møte Danmark.

- Takk skal du ha, det blir helt magisk!

Topp seks
- Hvor gode blir Tromsø i år?

- Vi håper på topp seks, slik at vi da får vår femte sesong på rad blant de seks beste. Men vi vet det er små marginer i Tippeligaen, og det er vanskelig å spå, sier Yttergård Jenssen.

- Vi har en like bra stall som i 2010, men da begynte vi ikke å spille god fotball før på høsten, og reddet oss ofte inn på marginer i vårsesongen.

I fjor sa midtbanespilleren i et intervju med Nettavisen at han skulle score fem mål, men endte opp med null. Ikke siden 24. august 2008 har Yttergård Jenssen satt ballen i nettet, og totalt står han med to mål på 100 Tippeliga-kamper.

- Hvor mange skal du score i 2011?

- I år skal jeg score ett mål, ler Yttergård Jenssen.

- Jeg har funnet ut at det er lurest å starte med ett, og samtidig spiller vi på en måte som ikke gjør at jeg skal gå så mye fremover, så jeg tror sjansene for å score er mindre i år enn i fjor, sier han.

Her kan du se alle Nettavisens Tippeliga-tips.

Vil prøve profflivet
Sammen med Kara danner han et fryktet midtbanepar, og Tromsø spås en tøff kamp for å beholde de to stjernene i klubben. Yttergård Jenssen vil prøve profflivet, men ikke for enhver pris.

- Jeg har lyst til å prøve. Man må ikke vente for lenge, men det er viktig for meg at jeg føler det er rett klubb jeg eventuelt går til.

- Men det er et tøft marked, og man må prestere over tid, sier han.

- Det har du da gjort?

- Ja, jeg har vel hatt et par gode sesonger, innrømmer han.

Tromsø har vært i toppen de fire siste sesongene, og kan se tilbake på to 3.plasser og to 6.plasser. Til tross for dette får de ikke mye medieomtale. Det er bare fint, skal man tro Yttergård Jenssen.

- Vi trives med lite omtale i riksmedia, og det passer oss bra at vi får jobbe i fred. Jeg vet ikke hvorfor vi får lite omtale, men det gjør oss ingenting.

En av dem som sørger for omtale av Tromsø, er storscorer og veteran Sigurd Rushfeldt. I år er han fire mål unna tangering av Harald Martin Brattbakks rekord på 166 seriemål.

- Det går nok ikke lang tid før den rekorden er slått. Holder Sigurd seg skadefri, er nok rekorden hans innen vi tar sommerferie, sier Yttergård Jenssen.

HTML EMBED

- Rå prestasjon
- Nettavisen tipper dere på 3. plass. Hva tror du om det tipset?

- Det blir tøft, og det er en rå prestasjon om vi klarer det igjen. Men ingenting er umulig.

- Helt til slutt, hvem tror du vinner seriegull i år?

- Jeg tror gullet kommer til å stå mellom Rosenborg og Vålerenga.

- Så du tror ikke Tromsø kan blande seg inn?

- Nei, det vil jeg ikke si. Den tabben har vi gjort før, ler Yttergård Jenssen.

Vår analyse av Tromsø:
Tromsø kan stille med et tilnærmet likt mannskap som bronselaget fra forrige sesong, og det er en styrke. George Mourad og Tommy Knarvik er de eneste som har forlatt klubben av de som spilte mange kamper i fjor. Inn har Gutan og trener Per-Mathias Høgmo hentet ukjente kort som Magnus Andersen (Alta), Simen Stamsø Møller (Kjelsås) og keeper Robin Malmkvist , i tillegg til mer kjente spillere som Tore Reginiussen, Steffen Nystrøm, Mostafa «Mos» Abdellaoue (lån fra VIF) og Saliou Ciss (forlenget låneavtale med Diambars).

Det er dermed ingen grunn til å tro at Tromsø blir mye dårligere i år enn i fjor, med forutsetning om at de ikke mister klassespillere som Kara Mbodj og Ruben Yttergård Jenssen underveis. Det er også viktig for TIL at Sigurd Rushfeldt holder seg skadefri.

Forsvarsspillet har vært en av TILs største styrker de siste årene. I fjor slapp de kun inn 36 mål, noe som er nest best, kun slått av Rosenborg. Midtforsvaret, med Miika Koppinen og Fredrik Björck, er hovedårsaken til den sterke statistikken. Det gjorde også at de kom med på vårt allstar-lag bestående av de beste utlendingene i Tippeligaen. Les om det her. Landslagsback Tom Høgli er bunnsolid, og når det i tillegg er klart at Tromsø forsterker med Tore Reginiussen - da fremstår Tromsø-forsvaret som et av Tippeligaens sterkeste.

Det TIL må jobbe med, er evnen til å score mål. I 2010 var det kun de tre lagene på nedrykks- og kvalikplass som scoret færre. Det sier litt om prestasjonen TIL gjorde defensivt i fjor, da de tok bronse med kun 36 scorede mål. Det er et spennende spisspar vi trolig får se i Rushfeldt og Mos, og kanskje kan det være løsningen på Gutans scoringsproblem.

Nettavisen tror de får en ny god sesong, og spår Tromsø på bronseplass.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag