RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- I kveld ville vi tapt for laget fra landsbyen min

I TRØBBEL: Claudio Ranieris Hellas er i kjempetrøbbel etter sjokktapet for Færøyene fredag kveld.
I TRØBBEL: Claudio Ranieris Hellas er i kjempetrøbbel etter sjokktapet for Færøyene fredag kveld. Foto: Angelos Tzortzinis (AFP)
Sist oppdatert:
Claudio Ranieris fikk sparken i Hellas.

Fredag tapte Hellas 1-0 hjemme for Færøyene, i det som må sies å være en av de største overraskelsene i den internasjonale fotballhistorien på lang, lang tid.

Hellas, som vant EM så sent som i 2004, har kvalifisert seg til de fire siste VM- og EM-sluttspillene, og er rangert som nummer 18 i verden - foran lag som England, Tsjekkia og Russland.

Færøyene er på 187.-plass på samme Fifa-ranking. Det er bak Macao og Sør-Sudan. Og plassen foran Kinesisk Taipei.

Likevel vant altså Færøyene kampen i Pireus 1-0.

Det er vondt for de greske fotballheltene å svelge.

«Verste kvelden i mitt liv»

- Vi må beklage overfor oss selv og fansen, sier kaptein Vassilis Torosidis etter kampen, ifølge den greske nettavisen ekathimerini.com.

Han sier at fredagen var en av «de verste kveldene i mitt liv».

- I kveld ville vi tapt selv for det lokale laget i landsbyen min, legger kapteinen til.

Aller sist

Spørsmålet som naturligvis ble stilt etter kampen, var om landslagssjef Claudio Ranieri - mannen som tidligere har ledet klubber som Chelsea, Juventus og Inter - sine dager var talte.

Førsteseedede Hellas har fått en grusom start på EM-kvalifiseringen, med tre hjemmetap for henholdsvis Romania, Nord-Irland og nå altså Færøyene. Laget står med kun ett poeng etter 1-1-kampen borte mot Finland, og befinner seg helt sist i kvalifiseringens gruppe F.

Og lørdag formiddag ble det klart at Ranieri er ferdig som landslagssjef.

- Det fantes ingen annen mulighet enn å avbryte kontrakten. Jeg tar det fulle ansvaret for et uheldig valg av trener, sier den greske fotballpresidenten Giorgos Sarris, ifølge NTB.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

SLO HELLAS: Gutta fra Færøyene jubler for kampens eneste mål.


- Bør bli værende

- Ansvaret ligger alltid hos treneren. Slik var det da jeg selv spilte fotball, så det er min feil, sa italieneren til Hellas' statlige tv-kanal NERIT etter tapet for Færøyene.

- Vi har bare ett poeng, og vi har ikke scoret mål på hjemmebane. Men vi bør ikke ta noen beslutninger på stående fot. Jeg skal bli værende ved roret i det greske laget for nå, svarte han, på spørsmål fra tv-kanalen om han vurderte å trekke seg som trener.

Men det greske fotballforbundet lot altså være å høre på Ranieri.

Lørdag formiddag ble det meldt om at Ranieri har fått sparken som Hellas' trener. Det skjer selv om kontraktsbruddet sies å bety kompensasjoner som er høyere enn forbundets økonomi tillater.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere