RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- I Norge tar man ikke vare på hverandre. Alt handler om å se perfekt ut

FILOSOFISK: Ronny Deila.
FILOSOFISK: Ronny Deila. Foto: Danny Lawson (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Ronny Deila bruker rikdommen i Norge til å motivere stjernespissen sin.

John Guidetti scoret mål på bestilling i starten av denne sesongen. Det ble elleve mål på de tolv første kampene for Celtic.

Nå har den 22 år gamle svensken spilt ti kamper på rad uten nettkjenning.

- Det vanskeligste i livet er at ting går bra, for da er det så enkelt å bruke energi på andre ting og du tenker ikke over hvorfor du er god, sier Ronny Deila, Celtics norske manager, ifølge CQN Magazine.

Mennesker blir individualister i medgang, mener Deila, som peker på rikdommen i Norge som eksempel.

- Nå tenker alle på selvrealisering i Norge. Der tar man ikke vare på hverandre. Det handler om å se perfekt ut, å ha det beste huset og den beste jobben. Når ting går dårlig, kommer folk sammen og gjør de enkle tingene. Det er dette som skjer i fotballklubber også, mener Deila.

Den tidligere Strømsgodset-treneren mener at han må forstå hvorfor man har medgang hvis man ønsker at medgangen skal fortsette.

- Det eneste viktige du må spørre deg selv om før du tar en beslutning, er «kommer dette til å gjøre meg til en bedre spiller?». Hvis svaret er «nei», må du slutte med det og begynne med de tingene som ga deg framgang. Dette kan være vanskelig for unge spillere, sier Deila.

Og tenker altså på Guidetti.

- Du er en stor stjerne i Celtic, men du må forstå hvorfor du er en stor stjerne. Du får tusenvis av tilbud om å gjøre forskjellige ting, men du må velge de rette tingene. Det er dette unge spillere må lære. Det er min oppgave å fortelle dem dette, men de må erfare det selv også. 

Lik Nettavisen Sport her og få flere sportssaker direkte i feeden din!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere