*Nettavisen* Sport.

- I sommer vraket han United

Foto: Patrik Stollarz / AFP / NTB scanpix

«Hele» Premier League jaktet denne spilleren.

Heung-Min Son har lenge vært en ettertraktet spiller og derfor ble mange overrasket da spissen i sommer flyttet til Bayer Leverkusen.

Han ble hentet inn som erstatter for André Schürrle, som dro til Chelsea i Premier League.

Skal vi tro sørkoreanerens agent, Thies Bliemeister, så hadde imidlertid også Heung-Min Son en rekke tilbud fra klubber i Premier League.

- Samtaler
Spesielt Manchester United skal ha fulgt den spennende spilleren lenge, men det skal også ha vært forhandlinger om en overgang.

- Manchester United vars vært interessert i ham. Vi hadde holdt samtaler om en overgang. Hamburg ville også helst selge til United, sier agenten ifølge Bild.

Tidligere Manchester United-sjef sir Alex Ferguson skal ha sendt sin bror og sjefsspeider Martin Ferguson til Tyskland flere ganger for å finsikte 21-åringen.

Tyske Bild skriver videre at også klubber som Tottenham, Liverpool, Manchester City og Sunderland skal ha vært med i jakten på spissen.

United skal angivelig ha sett på Heung-Min Son som både et stort talent på fotballbanen og en spiller som ville gi klubben økt inntekter i det asiatiske markedet.

De regjerende Premier League-mesterne hadde utsett 21-åringen som en «etterfølger» for Ji-Sung Park, som dro til Queens Park Rangers i sommer.

- Best inntrykk
Klubben har for øvrig også asiaten Shinji Kagawa i troppen, også han ble hentet fra tysk fotball.

Agent Bliemeister sier imidlertid til den tyske avisen at Bayer Leverkusen til slutt kom med det beste totaltilbudet til den ettertraktede spilleren.

- Interessen var stor, men Leverkusen ga oss rett og slett det beste inntrykket. Det er også en ideell klubb for hans videre karriere nå, som en mellomstopp, sier agenten.

Heung-Min Son har lang fartstid fra tysk fotball og ble hentet til Hamburgs ungdomsakademi i 2004. I 2010 fikk han sin debut for klubben.

På tre sesonger har 21-åringen spilt 78 kamper og scoret 20 mål. Etter overgangen til Leverkusen har det så langt blitt fem kamper og to mål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag