*Nettavisen* Sport.

- I United må du være briljant. Memphis er ikke det

TILBAKE I SLAG? Memphis Depay jubler for sitt mål mot Watford. Foto: Andrew Matthews (Pa Photos / NTB scanpix)

Spisslegende mener stjerneskuddet må få mer tid.

25.11.15 09:31

Mye har blitt sagt og skrevet om Manchester Uniteds sommerkjøp, nederlandske Memphis Depay. Den unge stjernen har ikke helt levd opp til forventningene som kom med overgangen fra PSV i hjemlandet.

Depay ble toppscorer i den nederlandske toppdivisjonen sist sesong, men har ikke funnet seg helt til rette i England. Han har måttet tåle kritikk både for livsstilen sin og prestasjonene på banen for United.

Profilen gikk nylig selv ut og medga at han ikke hadde vært god nok og at han etter en god start i klubben, slapp seg ned et par hakk.

Han lovet imidlertid å komme sterkere tilbake.

En som vet hva som kreves for å lykkes i United er tidligere stjernespiss Ruud van Nistelrooy og i et intervju sier han at Depay per dags dato ikke har det nivået inne som skal til for å lykkes i Old Trafford-klubben.

- Memphis har både kvalitet og evne til å bli en toppspiller, men jeg skjønner at det stilles spørsmålstegn akkurat nå. For å utgjøre en forskjell i United må du være briljant og avgjørende i de store kampene. Memphis er ikke klar for det nivået enda, sier Nistelrooy ifølge Daily Mail.

Etter en god start i United-trøyen ble Depay byttet ut i pausen da klubben tapte 3-0 for Arsenal 4. oktober. Deretter ble han sittende på benken helt fram til kampen mot Watford sist helg, da han igjen fikk ny tillit.

Angriperen takket for den med å score Uniteds første mål.

Van Nistelrooy, som scoret 150 mål på 219 kamper for United, føler seg trygg på at landsmannen med tiden vil bli en jevn kvalitetsspiller.

- Han vil slå tilbake, bli bedre og mer innflytelsesrik. Han er villig til å lære. Jeg har jobbet tett med ham på landslaget, vi ser på videoklipp og analyserer hvordan han kan bli bedre. Som trener ser jeg etter positive ting som kan hjelpe ham å ta nye steg. Jeg er sikker på at han vil gjøre det.

United punget ut rundt 25 millioner pund for Depay i sommervinduet og han står så langt bokført med fem mål på 17 kamper.

Onsdag spiller Manchester United hjemme mot nettopp PSV Eindhoven i Champions League. Kampen følger du i Nettavisens livesenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.