RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX/EPA/DANIEL DAL ZENNARO

- Ideell måte å begynne EM på

Sist oppdatert:
Robert Pires og Thierry Henry tror at å møte England i den første kampen i sommerens EM er en ideell måte å begynne mesterskapet på.

Frankrike, som vant i 2000, møter England i den første kampen i gruppe B 13. juni. Arsenals ferske franske ligamestere, Henry og Pires, tror ikke verken dem selv eller Frankrike har råd til å være selvtilfredse.

Fysisk
- Det er alltid vanskelig å spille mot dem. Det blir alltid veldig fysisk, og noen ganger må jeg innrømme at det er vanskelig, sier Pires om sine engelske motstandere.

Sist Frankrike skulle forsvare en tittel (i VM 2002), gikk det rett ut allerede i det innledende spillet.

- Frankrike må unngå å gå i den fella de gikk i i 2002, da vi trodde det ville bli lett. Det blir det neppe med England. Men det finnes ingen bedre måte å begynne en turnering på. Det betyr at vi må gjøre ting riktig allerede fra start av, sier han.

Viktig kamp
Thierry Henry, som scoret 30 ligamål for Arsenal i årets sesong, tror England-kampen blir svært viktig.

- England har et veldig godt lag. Hvis vi taper den første kampen mot dem, blir det vanskelig for oss, fordi vi da blir nødt til å vinne våre to siste kamper, sier han til Reuters.

Ni er Jacques Santinis 23 spillere har sitt daglige virke i Premier League, fire i Arsenal, tre i Chelsea og to i Manchester United.

- Vi kommer til å møte spillere vi er vant til året rundt. Men det må vi bare glemme. Ute på banen er ingen venner, sier Pires.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere