- Ikke akkurat Barcelona vi spiller mot

IKKE OVERBEVIST: Ruben Gabrielsen mener LSK kunne vunnet mot Molde. Her scorer han 1-1-målet i første omgang.

IKKE OVERBEVIST: Ruben Gabrielsen mener LSK kunne vunnet mot Molde. Her scorer han 1-1-målet i første omgang. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Molde fortsetter å imponere. Men etter kampen var verken LSKs målscorer eller Molde-treneren særlig overbevist.

16.05.14 21:46

LILLESTRØM - MOLDE 1-2:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Molde fortsetter å imponere under Tor Ole Skullerud. 16.mai kunne Molde-sjefen juble for tre knallsterke poeng på bortebane mot Lillestrøm, og moldenserne kan dermed feire nasjonaldagen på toppen av tabellen.

Lillestrøm hadde absolutt sjanser nok til å vinne kampen, men effektiviten var ikke på plass fredag kveld og Molde vant til slutt 2-1, etter scoringer av Daniel Chima Chukwu og Even Hovland. Ruben Gabrielsen scoret LSKs mål.

- Det er et flott resultat, et nydelig resultat. Det ble en slitekamp dette her, men vi slet den hjem, og det er jeg veldig glad for, sier Skullerud til Nettavisen etter kampen.

Nøktern Skullerud
Etter ni kamper topper Molde tabellen med 22 poeng. De scorer flest mål og slipper inn færrest. Skullerud bør ha god grunn til å smile etter sin første periode som Molde-trener.

- Starten har vært fin, men vi er ikke så innmari opptatt av hvor vi ligger hen. Vi liker oss på toppen, det har ikke noe med det å gjøre, men vi har spilt en tredjedel av sesongen. Det viktigste er at jeg kjenner igjen det vi prøver å få til, og det har vi gjort til gangs i ni runder. Vi ser solide ut, innrømmer Skullerud.

- Realistisk sett har vi tatt enda flere poeng enn det vi våget å håpe på før sesongen, jeg innrømmer det, legger han til.

GAMMEL HELT: Lillestrøm-trener Magnus Haglund (t.h.) hilser på Björn Bergmann Sigurdarson før kampen mellom Lillestrøm og Molde på Åråsen stadion fredag. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

- Ikke Barcelona
- Dere har sett best ut som lag, sett mest solid ut i Tippeligaen og har bredest stall. Hvem skal stoppe dere? ville en journalist vite.

- Vi møtte et Godset-lag for nesten en uke siden som har en bred og stor stall og er et veldig godt fotballag. Rosenborg kommer, Viking har vært veldig bra. Jeg hører man prater om at «Molde er klart best», men jeg er ikke der i det hele tatt. Jeg er ikke så sikker på det, jeg mener det i hvert fall er fire lag som er i veldig god form rundt oss, analyserer han.

Ruben Gabrielsen synes Molde er et godt lag, men ...

- Vi hamler opp med dem, og de drar herfra med vondt. Nivået var langt ifra skremmende. De er et godt lag, så absolutt, men det er ikke akkurat Barcelona vi spiller mot, sier Gabrielsen til Nettavisen.

Utvisning?
Etter 61 minutter skjedde situasjonen som vil bli diskutert på Åråsen i lang tid etter kampen.

Daniel Berg Hestad, som allerede hadde gult kort fra før i kampen, fikk frispark imot seg da han stanset Erling Knudtzon i god posisjon.

Dommer Tom Harald Hagen valgte imidlertid å holde kortet i lomma, og Molde-kapteinen fikk bli på banen. Det skapte mildt sagt knallharde reaksjoner på tribunene, for Berg Hestad hadde allerede vært heldig som unnslapp sitt andre gule i første omgang.

Haglund: - Rødt kort
LSK ble snytt for å spille den siste halvtimen mot ti mann, mener hovedtrener Magnus Haglund.

ROSER LAGET: Tor Ole Skullerud. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

- Når dommeren først blåser for frispark, bør det innebære at det er gult kort, og dermed rødt kort. Det mener jeg. Men jeg har ikke lyst og tid til å bruke masse energi på det, for nå er det ny kamp på mandag, sier Haglund til Nettavisen.

Tor Ole Skullerud skjønte tegninga og byttet ut Berg Hestad minuttet senere.

Selv mener Berg Hestad at Molde har like god grunn til å føle seg bortdømt av dommeren.

- Jeg synes han gjorde mye rart. I den situasjon med Knudtzon var jeg først på ballen, men dommeren dømte frispark. Jeg skjønner ikke hvorfor. Han sa etterpå at han gjorde feil, sier Berg Hestad.

- Når det først blir frispark, skjer det ikke i en så farlig situasjon at dommeren er nødt til å gi deg gult kort?

- Mulig, men det er ikke frispark, og dommeren innrømmet det selv. Knudtzon gjorde det samme, sier Molde-kapteinen.

- To poeng i bryting
Mot slutten av kampen ropte Ruben Gabrielsen på straffe på en corner, men dommer vinket igjen spillet videre.

- Agnaldo skulle hatt to poeng i bryting, og jeg mener jeg blir snytt for en klar straffe, sier Gabrielsen til Nettavisen etter kampen.

- Den må jeg se igjen, men jeg har ingen grunn til å ikke tro på Ruben, supplerer Haglund.

Hele Moldes forsvarsfirer ble nylig tatt ut i landslagstroppen under Per-Mathias Høgmo. Fredag var landslagssjefen på plass på Åråsen, og han fikk se et meget solid Molde-lag ri av stormen.

Ellers var det flere enn Høgmo som kastet glans over kampen. Fulham-spiller John Arne Riise var til stede, det samme var Cardiff-proffene og tidligere Molde-spillere Mats Møller Dæhli og Jo Inge Berget.

Riise mister VIF-kampen
Ingen av dem fikk imidlertid lov til å snakke med pressen.

Lillestrøm-fansen fikk se Johan Andersson og Bjørn Helge Riise forlate banen med skader mot Molde, og Riise går trolig glipp av mandagens møte med Vålerenga. Kanten har ifølge Haglund pådratt seg en liten strekk og må stå over hatkampen. Anderssons bytte var mer for å være sikker, forteller den svenske treneren.

Saken fortsetter under bildet

SERIELEDERE: Molde fortsetter å plukke trepoengere i Tippeligaen. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Gjensyn med Sigurdarson
Bjørn Bergmann Sigurdarson startet sin første kamp siden 13. april, og den tidligere LSK-spilleren fikk en varm mottakelse av sine gamle supportere. Kanarifansen bærer ikke nag til islendingen, som ved flere anledninger har uttalt at han fortsatt har varme følelser for klubben fra Åråsen. Islendingen spilte ikke en stor kamp og ble byttet ut etter en time.

Selve kampen åpnet med stillingskrig, men både Daniel Chima Chukwu og Erling Knudtzon hadde begge to sjanser hver til å score i løpet av kampens først ti minutter.

Men etter 13 minutter var sjansesløseriet over, og det var nettopp Chukwu som fant nettmaskene. Spissen fikk en fin pasning av landslagsuttatte Per-Egil Flo, og fra 10 meter banket han ballen nede til venstre for LSK-keeper Arnold Origi.

Slo raskt tilbake
Det var det første målet LSK har sluppet inn på fire kamper. Men hjemmelaget skulle raskt slå tilbake fra skuffelsen. Marius Lundemo parkerte Daniel Berg Hestad og ble lagt i bakken på 20 meter. Frisparket tok Bjørn Helge Riise seg av, og ballen gikk rett i mål etter å ha skiftet retning i Ruben Gabrielsen. Dermed sto det 1-1 på Åråsen, og det ga hjemmelaget energi.

PÅ PLASS: John Arne Riise så broren spille mot Molde. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Etter 25 minutter holdt Moryke Fofana lekestue med Martin Linnes på LSKs venstrekant, og ballen endte til slutt hos Bjørn Helge Riise. Høyrekanten fikk klar beskjed om å skyte av hjemmefansen, og det gjorde han. Dessverre for LSK gikk avslutningen like utefor.

Knudtzon-sløsing
Minutter senere kom Erling Knudtzon alene gjennom med Ørjan Nyland. Spissen har vist god form de siste ukene, men avslutningen fra skrått hold gikk håpløst over mål. Der burde gultrøyene tatt ledelsen.

Og da skjer det som ofte skjer i fotball, det andre laget scorer. Fire minutter før pause fikk Molde corner, og den tok de godt vare på. En innsvinger fra Flo landet på hodet til Even Hovland, og midtstopperen headet tverrligger inn fra kort hold. En noe ufortjent ledelse, og 1-2 holdt seg til pause.

Bjørn Helge Riise måtte ut med skade minutter før pause, og da lagene kom på banen i andre omgang hadde hjemmelaget gjort nok en endring. Johan Andersson gikk ut, og inn kom unggutten Ohi Omoijuanfo.

Palmason-bom
Andre omgang ble flere minutter forsinket på grunn av et hull i nettet på det ene målet. Da kampen kom i gang, tok det ikke lang tid før Palmi Palmason headet hull i lufta også. En herlig dødball av Lundemo landet perfekt foran Palmason på fem meter, men islendingen bommet regelrett på ballen da han skulle sende den i nettet.

Lillestrøm fortsatte å skape sjanser, og Frode Kippe var blant annet nær utligning på heading, men Nyland sto godt i Molde-buret.

10.965 tilskuere fikk se Molde og Chima Chukwu brenne en stor sjanse med 20 minutter igjen å spille. Spissen prøvde seg med en heading fra 10 meter, men Arnold Origi reddet fint.

Magnus Haglunds menn klarte aldri å komme tilbake i kampen, og dermed tok Molde en sterk trepoenger i sola på et nesten fullsatt Åråsen.

Lillestrøms neste kamp spilles allerede førstkommende mandag, når rivalene Vålerenga venter på Ullevaal. Molde spiller hjemme mot Viking dagen etter.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.