*Nettavisen* Sport.

- Ikke alle har vært med på prosjektet mitt

SKUFFET: Resultatene ble ikke slik David Nielsen hadde håpet. Strømsgodset vant bare 11 av 27 kamper under hans ledelse. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

David Nielsen snakker ut etter Godset-exiten.

26.05.15 22:24

MARIENLYST/OSLO (Nettavisen): Tirsdag kom den overraskende nyheten om at 38 år gamle Nielsen er ferdig som Strømsgodset-trener etter bare ti kamper i årets tippeligasesong.

I 20.30-tiden tirsdag møtte Nettavisen den avtroppende treneren i Strømsgodsets lokaler på Marienlyst.

Der tok dansken lite selvkritikk for måten han har arbeidet på siden han overtok for Ronny Deila forrige sommer.

- Jeg er ekstemt fornøyd med den jobben jeg har gjort her, og jeg føler jeg har gjort alt jeg kunne for å lykkes, sier Nielsen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

FERDIG: David Nielsen slutter som trener i Strømsgodset. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

- Ikke alle med på prosjektet

Han mener fotballfilosofien hans har vært utslagsgivende for at han nå er uten jobb.

- Vi har variert for mye i kampene. Vi har spilt lag trill rundt, og senere mistet grepet. Det har vært en veldig krevende måte å spille fotball på, men det er sånn jeg gjerne vil spille. Det har tatt tid, og når jeg føler at ikke alle er med på prosjektet, er det riktig at jeg tar konsekvensen av det, sier Nielsen.

- Når du sier at ikke alle er med på prosjektet, mener du spillerne eller ledelsen?

- Det spiller egentlig ingen rolle. Når det har vært en stor suksess her, som det var under Ronny, er det ekstremt viktig at klubben er samlet etterpå og at alle «backer opp». Hvis jeg merker at én spiller, to spillere eller en vaskehjelp ikke «backer opp», klarer man ikke å komme videre. Da må man erkjenne det tidlig, sier Nielsen.

LES OGSÅ: - Gratulerer med dagen! Du får trenerjobben til David Nielsen

Nielsen ble ansatt som Deilas assistent og fikk en myk overgang til hovedtrenerjobben i Godset.

- Langt, langt fra krise

Men fasiten hans på Marienlyst er stygg. Godset spilte 27 seriekamper under Nielsen, vant 11, spile fem uavgjorte og tapte hele 11 kamper.

- Hva gikk galt?

- Det ville alltid vært et kjempehull etter Ronny, og jeg er glad jeg fikk seks måneder med ham. Det er ikke krise i Godset, vi ligger fortsatt an til å nå medaljeplass, og vi er med i cupen fortsatt. Det er langt, langt fra krise, sier Nielsen.

Han sier fortsatt «vi» om Strømsgodset, såpass ferskt er tirsdagens hendelse.

- Hvordan kom dere frem til denne beslutningen?

- Den kom gjennom samtaler mellom meg og Jostein Flo. Jeg har hatt mine bekymringer og han har hatt sine. Det betyr at vi har kommet frem til den rette beslutningen, og vi har hatt gode samtaler, sier Nielsen.

- Du virker å ta det pent, det er sjelden det er så få vonde følelser etter en slik vending?

- Det er ingen vonde følelser, for jeg føler jeg har levert det som er viktig for Godset, nemlig utvikling. Jeg har utviklet spillere mens jeg har vært her, vi har fått frem unge spillere. Jeg har kanskje satset litt for ungt med tanke på resultatene, men det er slik jeg ønsker det, sier Nielsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

KLAGER IKKE: David Nielsen så ingen grunn til å klage på at han byttes ut med Bjørn Petter Ingebretsen. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

- Fantastisk beslutning

Bjørn Petter Ingebretsen overtar ansvaret ut sesongen, skriver klubben i en pressemelding.

Ingebretsen har tidligere vært assistent for Ronny Deila, og er et kjent ansikt på Marienlyst. Han har i det siste jobbet som spillerutvikler i klubben.

- Det er en fantastisk ansettelse, som jeg elsker, mener Nielsen.

Han bærer overhodet ikke nag til Godset for den tidlige exiten.

- Det føles bra, og det er en riktig beslutning for alle parter.

Nå gjenstår det å se hva Nielsen og Godset gjør videre. Ikke bli overrasket hvis navnet hans snart kobles til en trenerjobb i Bergen ...

- Hvordan ser du for deg trenerfremtiden din?

- Nå skal jeg få dagen i dag litt bort, og så skal jeg til U21-mesterskapet og se litt fotball. Så får vi se, jeg har gjort meg noen fantastiske erfaringer her, sier han.

Han har forlatt Marienlyst som Godset-ansatt for siste gang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.