- Ikke avhengige av Ronaldo

Foto: AP/Scanpix

Nestlederen i Uniteds supportergruppe i Norge mener klubben skal ha mye av æren for suksessen.

12.01.09 22:44

Mandag gjorde Cristiano Ronaldo premieskapet komplett da han ble kåret til verdens beste spiller i 2008 av Fifa. Ronaldo var storfavoritt på forhånd med sine 42 scoringer i fjorårets sesong, og det var en rørt Ronaldo som takket familie og venner etter nok et trofé.

Lagkameratene ble også godt takket.

- Hadde det ikke vært for kvaliteten på spillerne jeg spiller sammen med, hadde ikke dette vært mulig, sa Ronaldo i takketalen.

Les også: Ronaldo er verdens beste

- United skal ha sin del av æren
Akkurat det sier nestleder i Uniteds supportergruppe i Norge, Simen T. Aasvestad, seg enig i.

- Det er laget som står bak at Ronaldo har vunnet disse personlige trofeene. Det er selvfølgelig utrolig bra for United at Ronaldo vinner, men dette er mer en personlig greie, sier Aasvestad til Nettavisen.

- Er Manchester United avhengige av Ronaldo?

- Nei, det tror jeg ikke. I fjor var han eksepsjonelt god, men i år har han ikke scoret så mye. Men det ville jo vært umenneskelig å trodd at han skulle score like mange mål i år.

Foto: Afp/scanpix

Ferguson har mye å si
Til tross for at Ronaldos fremtid var svært så usikker i sommerens overgangsvindu med et Real Madrid-lag som var desperate etter å sikre seg portugiseren, ser Aasvestad for seg at Ronaldo blir værende på Old Trafford en stund til.

- Old Trafford er den rette arenaen for Ronaldo. Bare se på Real Madrid, de sliter tungt bak Barcelona og har ikke prestert i Europa på flere år. Men alt i alt så kommer det nok mye an på Sir Alex Ferguson. Når han forsvinner fra United, tror jeg Ronaldos fremtid i klubben er langt mer usikker. Og da kan nok Real Madrid komme i søkelyset igjen. Jeg tror ikke det er noen andre klubber som er aktuelle.

- Men har vi allerede nå sett det beste av Ronaldo?

- Det er et vanskelig spørsmål fordi han hadde en så enorm sesong i fjor. Men han er jo bare 23 år. Men å kopiere fjorårssesongen tror jeg er nærmest umulig, avslutter Aasvestad.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag