RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kyrrre Lien (Scanpix)

- Ikke bra nok

Sist oppdatert:
Lillestrøm vant, men Frode Kippe er ikke imponert av eget lag.

LILLESTRØM – START 3-2:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Heldigvis for Lillestrøm har laget begynt å vinne kamper igjen. Etter en rekke med ni kamper ut seier, har det blitt tre poeng både mot Aalesund og Start.

Men spillemessig er det mye som svikter. Feilpasningene florerte til tider i søndagens kamp mot Start, og nølingen med å komme opp i press førte ofte til tunge sukk på tribunen. Hårreisende valg defensivt var en annen av manglende.

Kanarifansen ga alt
For Kanarifansen, som hadde lovet ekstra innsats i dette oppgjøret før boikott av bortekampen mot Haugesund på grunn av for mange mandagskamper, må det ha føltes som om de var kona som husket og gledet seg til bryllupsdagen – mens Lillestrøm var mannen som glemte hele greia.

Betegnende nok fortsatte fansen sin gode støtte 5 sekunder (!) etter at Start tok ledelsen.

- Nei, det var ikke bra nok, innrømmer Kippe.

- Vi er ikke gode nok med ball i dag. På trening spiller vi fotball og varierer bra, mens det blir en del langt i dag. Start er aggressive og presser oss til det, sier Lillestrøm-kapteinen til Nettavisen.

Litt heldige
Han er en av lagets nøkkelspillere, og sammen med Steinar Pedersen den eneste som har startet alle kampene i Tippeligaen så langt i år. Kippe har nemlig bare pådratt seg to gule kort denne sesongen – og har sluppet unna karantene.

- Jeg har vanligvis ligget på 4-5 gule i løpet av en sesong, men det er klart 23 kamper uten karantene er lenge. Det går litt på tilfeldigheter, men også litt rutine. Jeg klarer å holde meg unna unødvendige gule kort. To gule er veldig akseptabelt for en midtstopper, sier han.

Han går med på at Lillestrøm var litt heldige som vant kampen mot Start – for øvrig andre gang i år at Lillestrøm slår Start 3-2 og kommer tilbake etter å ha ligget under!

- Det er noen marginer som går vår vei, som er typiske for lag som har litt flyt. Vi kan ikke skryte av å ha hatt for mye av det før i år. Men vi blir defensive i huet etter 3-2-målet og klarer ikke å skape så mye selv, mener Kippe.

Målfest
LSK-veteranen var direkte involvert i to av målene i målfesten:

- Han scoret selv etter et langt frispark, der han kom seg løs fra Pepa og stusset enkelt i nettet. 1-1.

- Så klarerte han dårlig og sendte ballen rett i beina på Espen Børufsen noen minutter senere, og Børufsen sendte ballen vakkert i krysset fra 18 meter med høyrefoten. 1-2.

Rolf Daniel Vikstøl satte inn kampens første mål etter at et sperretrekk mot Steinar Pedersen sørget for at ingen dekket han opp. Så kom Kippes involveringer, før Khaled Mouelhi – erstatter for Nosa Igiebor i denne kampen – satte inn et omdiskutert straffespark to minutter på overtid i første omgang.

Ti minutter ut i andre omgang vendte Anthony Ujah vekk Hunter Freeman og sendte ballen ned i Kenneth Høies venstre hjørne. 3-2 og det holdt seg kampen ut.

Marginene mot Start
Likevel var det Start som var best i spillet – men laget klarte ikke å omsette spillet i nok sjanser og mål. Espen Hoff burde scoret alene foran kassa, hadde det ikke vært for Stefan Logi Magnusson i Lillestrøm-målet.

Det er også mulig at dommer Brage Sandmoen burde dømt straffe til Start ved minst én anledning. Edwin felte Freeman innenfor 16-meteren før pause, og kvarteret før slutt var det Espen Søgård som felte Christer Kleiven like innenfor igjen.

- Noen avgjørelser kunne kanskje bikket den andre veien for vår del, men jeg vil gi gutta en klapp på skulderen i dag. Vi gjør veldig mye bra, sier Start-trener Knut Tørum til Nettavisen.

- Vi har spilt to kamper mot Lillestrøm der vi fort kunne hatt seks poeng. I forhold til kampbildet og sjansebildet i dag, kunne vi vunnet. Men jeg tør påstå at vi er det laget som trenger minst målsjanser imot for å slippe inn mål – det må gjøre noe med, legger han til.

PS. Seieren betyr at Lillestrøm er med i kobbelet med lag som ser ut til å ha muligheten til å ende på fjerdeplass. Start er også et av nesten-lagene – for det er først bronse som gir E-cup.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere