- Ikke for å være frekk, men det er naivt

Foto: Franck Fife / AFP / NTB scanpix

Joey Barton om møtet med Paris St. Germain og David Beckham.

22.02.13 09:58

David Beckham debuterer trolig for Paris Saint-Germain i søndagens hatoppgjør mot Marseille. Det kan utløse en egen midtbanekrig mot rebellen Joey Barton.

De to engelskmennene er fargeklatter i fransk fotball, men bortsett fra opphavsland har midtbanespillerne lite til felles.

- Vi er totalt forskjellig typer, Beckham og jeg. Det tar jeg som et kompliment. Jeg liker litt positiv medieomtale iblant, men ikke all innblandingen i privatlivet, sa Barton tidligere i uken.

Han har omsider spilt seg til fast plass på Marseille-laget etter å ha startet låneoppholdet fra Queens Park Rangers med 12 kampers suspensjon. Søndag skal Bartons lag forsøke å knappe inn på serieleder PSGs forsprang i en tøff bortekamp.

Stjernespekket
PSGs stjernegalleri blir stadig mer samspilte, men tapte 2-3 for Sochaux sist serierunde. De jakter sitt første ligagull siden 1994 og fører an med 51 poeng mot tredjeplasserte Marseilles 46. Joey Barton insisterer på at David Beckham ikke er mannen å se opp for selv om han skulle få sin debut for hovedstadsklubben søndag.

- Jeg mener ikke å være frekk, men han er ikke så skummel som da han spilte i Premier League. PSG har mange stjerner, og Beckham er den siste av dem, men på banen er han ikke vår største bekymring. Det ville vært naivt av oss å fokusere på ham, sa Barton.

(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'BB3418687C224BA389B6DCDDCEC24B21', '13iycy3woz5bg1x4ga4qt5n9lf', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-13iycy3woz5bg1x4ga4qt5n9lf', 'eplayer14');

PSG-trener Carlo Ancelotti medgir at han ikke vil gjøre store endringer med Beckham i laget: – Han vil gi oss erfaring, kvalitet og profesjonalitet. Det er ting vi trenger. Taktikken vår gir oss selvtillit og vil ikke bli endret for ham, sa italieneren.

Hatoppgjør
Kontrasten mellom urokråka Barton og superstjernen Beckham gjenspeiles i søndagens møte mellom en klubb som har kjempet med egne midler og styrtrike Paris Saint-Germain, som har brukt over 1,5 milliarder kroner på spillerkjøp de siste to årene.

Atmosfæren vil trolig bli rødglødende, men flere av spillerne, deriblant Barton og Beckham, har erfaring fra storekamper.

- Jeg er en erfaren spiller, jeg kjenner tonen. Jeg har spilt derby mellom (Manchester) City og United, Sunderland – Newcastle og QPR – Chelsea, sa Barton.

PSG kan trenge seier for å holde serietoer Lyon på avstand. Sistnevnte ligger tre poeng bak Beckhams klubb før søndagens hjemmekamp mot Lorient. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag